Rupsje Nooitgenoeg

Antonie Niessen 30 jul 2015

Je zal maar Dick van der Geld heten en te maken krijgen met de weduwe Hazes. Dan ben je echt in de aap gelogeerd. Geld en Raggel zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. De arme man heeft het in zijn hoofd gehaald om bij een column in het plaatselijke ‘’Sufferdje’’ een paar zelf gemaakte fotootjes te plaatsen van Dré en Raggel en zoals iedereen weet zijn dan de rapen gaar. Deze geldwolf laat geen mogelijkheid onbenut om geld uit “haar Dré” te slaan. Ik ben blij voor Dré dat hij is gecremeerd, want als de beste man in een graf had gelegen had hij nu een burn-out gehad van het omdraaien. André Hazes schaamt zich met terugwerkende kracht kapot voor deze dame. Je hebt slechte mensen en je hebt hele slechte mensen. Hopelijk is die vuurpijl met zijn as hier ergens heel ver vandaan terecht gekomen, want dit wangedrag van zijn vrouw had die kleine bij leven nooit en te nimmer geaccepteerd.

Dick van der Geld was de huisfotograaf van de beste Nederlandse zanger ooit en deze man heeft in de loop der jaren een aardig archief opgebouwd. Die verzameling beelden is al jaren inzet van een conflict tussen “Moneymachine Raggel” en Dick. Sinds Dré’s dood probeert zijn weduwe de gehele culturele nalatenschap in handen te krijgen, wat al tot meerdere confrontaties heeft geleid. Dick en zijn vrouw zijn ten einde raad en hebben een advocaat in de arm genomen. Nou ben ik geen fan van de advocatuur, maar in dit geval maak ik een uitzondering. Noem het selectieve verontwaardiging van mijn kant, maar wat mij betreft mag Peter Plasman zijn hele trukendoos gebruiken om deze nare vrouw af te stoppen. Raggel had na André’s dood maar één missie : zoveel mogelijk geld verdienen aan haar overleden man. Dat ze daarbij over lijken gaat is al door meerdere mensen naar buiten gebracht en toevallig zijn dit allemaal mensen die héél dichtbij André hebben gestaan. Grote hits als “Kleine jongen” en “Zij gelooft in mij” worden door Raggel aan Dré junior en haar eigen persoontje gekoppeld, maar iedereen weet dat die nummers geschreven zijn voor zijn zoon Melvin en zijn ex-vrouw Ellen. Als er één persoon is die zijn nalatenschap heeft bezoedeld dan is het zijn weduwe wel. De vrouw die altijd loopt te schermen met respect voor Dré toont zelf geen greintje respect voor haar overleden echtgenoot. Voor haar is André Hazes niets meer dan een constant lopende geldpers.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rupsje Nooitgenoeg
Sluiten