Politiek spelletje

NL_PK_23 30 jul 2015

Na het bekijken van ”gewenste’ resultaten in Argos TV’ ben ik teleurgesteld in de Nederlandse overheid en blij met de Nederlandse media. Teleurgesteld in de overheid ben ik vanwege het feit dat er gebruik wordt gemaakt van volksangst en een oppervlakkige enquête (die waarschijnlijk grotendeels afgenomen is op de NOVA college Amsterdam) om de rest van de rationeel denkende Nederlandse bevolking ervan te overtuigen dat het waar is waar de meeste PVV-stemmers al lang van overtuigd zijn, namelijk dat Nederland het bolwerk is van talloze IS-terroristen en dat zij opereren vanuit de lokale moskee.

Blij met de Nederlands media en dan met name met het NPO ben ik vanwege de haast klinische manier waarop de politieke spelletjes van de machthebbers worden ontleedt. Dit werd pijnlijk duidelijk in het antwoord van een vraag die aan het eind van de uitzending aan Asscher werd gesteld:’Kunt u zich voorstellen dat er mensen zijn die het gevoel hebben dat u zich niet wil verantwoorden voor het beleid dat u maakt?’. ‘Nee’ was het korte en eigenlijk alles zeggende antwoord van Asscher. Topantwoord van Asscher, als je het bestaan van de volledige Turkse gemeenschap ontkent hoef je er ook niet mee in discussie te gaan.

‘OPVATTING TURKSE JONGEREN IS(IS) VERONTRUSTEND’ zei onze Lodewijk Asscher, Neerlandse hoop in bange dagen. En uiteraard, als hij dat zegt ontploft er wel een klein bommetje in Den Haag en het rest van het land. Dit bedoel ik dan volstrekt metaforisch, laat daar maar geen misverstand over bestaan voordat ik van mijn bed gelicht wordt door de AIVD.

Saillant aan de timing van de publicatie van het onderzoek die overigens werd uitgevoerd door Motivaction, was het feit dat er op hetzelfde moment conclusies van een ander onderzoek werden gepubliceerd waarin het effect van vier grote Turkse organisaties op de integratie gemeten werd. Conclusie van dit onderzoek? De organisaties zorgen wel voor een hechte gemeenschap, maar ze staan de integratie niet in de weg en kunnen deze zelfs bevorderen.

Wat wil dit zeggen? In mijn ogen heeft Lodewijk Asscher zijn krediet verloren. Terwijl hij met zijn politieke standpunten pretendeert dat Turks-Nederlandse jongeren trots moeten zijn op hun gedeelde identiteit en dat discriminatie op de arbeidsmarkt tegengegaan moet worden, probeert hij hun imago op een slinkse wijze voor eigenbelang omlaag te halen. Nederland open uw ogen en kijk ook naar jongeren die wel hun best doen voor de maatschappij! (PS. Ik ben geen Turk)

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politiek spelletje
Sluiten