CALISTHENICS, de sport die Nederland veroverd!

Jason Calisthenics 14 jul 2015

Heb jij ook gemerkt dat er een frisse sportieve wind door Nederland waait? Waar deze wind waait brengt hij iedereen in beweging en overal poppen er Calisthenics parken uit de grond waar jong & oud samen kunnen sporten. Voorbijgangers blijven vaak vol verbazing met open mond kijken naar de spectaculaire oefeningen die de Calisthenics atleten op de stangen “Barz” uitvoeren. Grote events, workshops en demo’s trekken veel Calisthenics beoefenaars en geïnteresseerden aan. Wedstrijden waar de atleten bij elkaar komen om hun skills te showen onder luid geklap en enthousiaste aanmoedigende kreten en waar ook de laatste updates binnen de sport met elkaar gedeeld worden. Eenmaal bij elkaar is het een feestje en zijn de atleten niet te stoppen. Wat de atleten bind is de Calisthenics lifestyle van sporten en gezond leven en dit alles door te geven aan geïnteresseerden die ook gezonder willen gaan leven middels de Calisthenics lifestyle. Ja Calisthenics is “hot” en het verspreid zich als een olievlek over ons land heen. Het is wereldwijd de grootst groeiende sport. De community deelt dagelijks over social media foto’s en video’s. Als beginner kan men zich makkelijk opwerken naar het niveau van een gevorderde omdat men elkaar hulp bied bij het trainen. De "each one teach one" mentaliteit.

De sport is over komen waaien vanuit het buitenland uit landen als Amerika, Rusland, Frankrijk enz. Zelf ben ik de founder van het 1e officieel geopende Calisthenics park van Nederland gerealiseerd in 2012 in Dordrecht. Dit was mijn droom net als de droom van vele Calisthenics beoefenaars in Nederland om een Calisthenics faciliteit in hun stad te realiseren. Momenteel zijn er 21 van deze faciliteiten gebouwd in de buitenruimte. Iedereen is welkom om mee te doen en ze worden hierin bijgestaan door professionele Calisthenics atleten die jarenlang actief zijn binnen de sport.

Je vraagt je natuurlijk af wat Calisthenics is. De oude Grieken benoemden het "Kalos Sthenos": mooie kracht. Deze vorm van fitness "bodyweight training" maakt het lichaam sterk en fit met oefeningen als pull-ups, push-ups, humanflags, front & backlever enz. Een Calisthenics faciliteit bestaat uit een aantal toestellen zoals: dipbarz, pull-up barz, push-up barz, enterrek en buikspierbankjes. Heb jij nog geen kennis gemaakt met deze sport en hou je van een sportieve uitdaging, dan ben je altijd welkom om te komen kijken of mee te trainen.

CALISTHENICS is de naam van onze mooie sport, vergeet het niet!!!