Landgenoten met beschamende reacties

Sylvahna Mulder 21 apr 2015

Gezond verstand? Nadenken? Is dat allemaal verdwenen?

Iedere keer als ik iets ernstigs voorbij zie komen op Facebook, dan durf ik gewoon bijna niet de reacties te lezen die eronder staan. Zijn er werkelijk waar zoveel Nederlanders zonder een gezond verstand? Zonder respect voor anderen? Ik word er gewoon misselijk van!

Een tijdje geleden las ik iets van Nu.nl over Anne Frank. Ze wisten nog steeds niet wie ze nou hadden verraden. Het verhaal van Anne Frank is de geschiedenis van Nederland. Er zijn zo ontzettend veel ernstige dingen gebeurd in die periode. Het is al even geleden, maar het is nog steeds ontzettend ernstig! Er zijn zoveel mensen uitgemoord, zoveel ernstige dingen gebeurd en zoveel trauma’s opgelopen. Als je zoiets al overleefde, lijkt het me heel sterk dat je er niks aan over hebt gehouden in je hoofd. De mensen die dit hebben meegemaakt verdienen diepe respect van iedereen. Het verhaal van Anne Frank is ontzettend zielig en het raakt je. Maar dit is niet het verhaal geweest van één meisje.. Dit is het verhaal geweest van miljoenen meisjes!
Dan schrik ik echt ontzettend als ik dingen lees in het commentaar als:
“Die mensen zijn al zo lang dood!”
“Ach nee hè? Alweer over haar?”
“Kom eens met wat nieuws!”
“Wat boeit het?”

Totaal geen respect! Het maakt me echt woest. En het ergste vond ik nog..
Je zou denken dat dat de tieners zijn die een beetje stoer willen doen, maar nee! Er stond commentaar tussen van mannen rond de 50 jaar! Waar gaat het heen met de mensen en denken zij wel na voordat ze iets zeggen?!

Het blijft niet bij dat stukje over Anne Frank helaas

Jullie hebben vast wel gelezen dat er 700 vluchtelingen zijn verdronken. Dat zijn 700 mensen. Mannen, vrouwen en kinderen. Het lijkt wel alsof mensen alleen maar het woord “vluchtelingen” lezen en dat het dan niks meer uitmaakt?
Hoe kan je als mens in godsnaam blij zijn dat er een medemens sterft? Wat nou als jij dat was? Met jouw familie/vrienden?
Dan was het waarschijnlijk niet zo leuk meer?

"Opgeruimd staat netjes"?! Het is geen vuilnis! Het zijn mensen! Net als jij en net als jouw man/vrouw, zus/broer, vader/moeder en alle andere mensen om je heen! Zijn jullie gek geworden?!

Dit alles geeft me een beetje heel erg het gevoel alsof we weer de tijd van de tweede wereldoorlog aan het herhalen zijn, maar in plaats van joden worden dat nu moslims? Denk eens na zeg! Willen jullie echt de jaren 1935-1945 gaan herhalen?
Gatverdamme, jullie maken me misselijk!