Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Sport 4 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Ambassadeur VS gaat oliebollen uitdelen op Den Haag Centraal na WK-nederlaag

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Shefali Razdan Duggal, gaat binnenkort oliebollen uitdelen op station Den Haag Centraal. Dat beloofde ze gisteravond op Twitter nadat Oranje de Verenigde Staten had ingemaakt op het WK in Qatar.

Dat Duggal binnenkort oliebollen uit moet gaan delen bij Den Haag Centraal, komt door een weddenschap met de Nederlandse ambassadeur in Washington, André Haspels. Hij daagde Duggal gisteren via Twitter uit om een diplomatiek wedje te maken op de uitkomst van de wedstrijd Nederland – Verenigde Staten.

Oliebollen en donuts uitdelen

„Als Amerika wint, ga ik donuts uitdelen in DC’s Dupont Circle (een plein in Washington D.C. red.). En als Nederland wint, ga jij oliebollen uitdelen op Den Haag Centraal. Ga je de weddenschap aan?”, schreef Haspels.

https://twitter.com/NLAmbassadorUSA/status/1598687957539426304

Duggal liet zich niet kennen en ging de uitdaging aan. Na de wedstrijd, die Nederland een ticket naar de kwartfinales opleverde en de Verenigde Staten een ticket naar huis, liet ze weten: „Gefeliciteerd met een goed gespeelde overwinning! Een weddenschap is een weddenschap en je zult me dus snel zien op Den Haag Centraal met die heerlijke oliebollen.”

https://twitter.com/usambnl/status/1599089912585732097

Vanuit de Amerikaanse hoofdstad antwoordde Haspels: „We waren geweldige partners vóór deze wedstrijd en zullen dat de komende jaren ook blijven. Ik wou dat ik daar kon zijn om met jou van de oliebollen te genieten, maar dat bewaren we voor een andere keer.”

Soccer of football?

Ook de Amerikaanse president Joe Biden liet in de aanloop naar de wedstrijd van zich horen. Op Twitter plaatste hij een kort filmpje waarin ook Tyler Adams kort te zien is. Adams schopt de bal weg, die vervolgens door Biden wordt opgevangen. „It’s called soccer. Go USA!”, zegt hij vervolgens. Mark Rutte reageerde na de wedstrijd op het filmpje met de woorden: „Sorry Joe, football won.”

https://twitter.com/MinPres/status/1599084431519625217

Lange Frans keert terug op YouTube nadat account werd verwijderd

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.