Redactie Metro
Redactie Metro Sport 18 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Boze reacties op bierverbod WK Qatar, maar sommigen lachen ook in hun vuistje

Supporters van het WK Voetbal in Qatar kunnen de wedstrijd niet bekijken met een biertje in de hand. Dat maakt voetbalbond FIFA bekend. De beleidsmakers besloten plotseling de regels omtrent alcohol aan te scherpen en daar is lang niet iedereen blij mee, blijkt uit de reacties.

Zondag is het zover, dan begint het WK Voetbal in Qatar. Maar voor dit WK is de feeststemming iets minder aanwezig dan eerdere edities. Mede door de ophef rondom de schending van mensenrechten in het conservatief-islamitische land.

Geen alcohol tijdens WK Qatar

Maar nu, vlak voordat het voetbalspektakel begint, wordt ook het nuttigen van alcohol beperkt. Tijdens de wedstrijden is er in het stadion geen alcohol te krijgen. In Qatar is het drinken van alcohol niet verboden, maar echt toegankelijk is het niet. Zo mag je geen alcohol drinken in het openbaar en is het erg duur.

Eerder kondigden de organisatoren aan dat supporters drie uur voor de wedstrijden en een uur na het laatste fluitsignaal Budweiser-bier mochten kopen in en bij de stadions. Maar dat gaat dus niet door. Het alternatief? Alcoholvrij Budweiser-bier.

Alcoholvrij Budweiser-bier

Maar de Amerikaanse bierbrouwer Budweiser is daar met hun sponsorcontract wellicht niet zo blij mee. Dat bedrijf betaalt de FIFA tientallen miljoenen zodat hun naam op reclameborden staat en zodat alleen bier van dat merk kan worden geschonken tijdens het WK in Qatar. Budweiser mag uiteindelijk wel bier verkopen op het FIFA Fan Festival in het in het centrum van Doha. Een glas bier kost daar naar verwachting zo’n 13,50 euro.

Reacties op bierverbod WK

Inmiddels klinken er geruchten dat de strenge alcoholregels niet gelden voor de skyboxen met alle vips. Zij zouden tijdens de wedstrijden nog gewoon alcohol kunnen drinken. De FIFA zelf geeft daar geen duidelijkheid over.

Minister Conny Helder (Sport) laat in een reactie weten dat het nu eenmaal de regels van het land zijn. „We moeten ons daarnaar gedragen”, aldus de minister. Zij maakt zich eerder zorgen over de lhbti-rechten, dan over de alcoholverkoop. „Als het om bier gaat, vind ik het minder rampzalig”, aldus Helder.

Maar niet iedereen reageert zo begripvol als de minister. Op Twitter druppelen verontwaardigde reacties binnen.

Maar er zijn ook twitteraars die zich tegen het WK in Qatar keren en het bierverbod eigenlijk niet zo kwalijk vinden.

Zo luxe is het hotel van Oranje tijdens het WK voetbal in Qatar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boze reacties op bierverbod WK Qatar, maar sommigen lachen ook in hun vuistje
Sluiten