Julia Osendarp
Julia Osendarp Sport 14 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Hanengevecht? Moddergooien tussen rivalen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik

Wereldkampioen Rico Verhoeven neemt het zaterdag 23 oktober op tegen kickbokser Jamal Ben Saddik in de ring. Echt vrienden blijken de twee alleen niet. Ze gooien behoorlijk wat ‘modder’ over en weer. Zo beschuldigde Verhoeven zijn concurrent van eerder dopinggebruik en noemt hij hem een „oprecht slecht persoon”. De uitspraken van Verhoeven zijn rivaal doen hem naar eigen zeggen „niks”.

Eerst zou Verhoeven het opnemen tegen Alistair Overeem. Maar deze kickbokser trok zich terug vanwege een rugblessure. Nu mag Jamal Ben Saddik zijn plek innemen. Ben Saddik en Verhoeven zijn geen onbekenden van elkaar en raakten al eerder in verhitte confrontaties.

Spuug-incident tussen Ben Saddik en Verhoeven

Vier jaar terug vochten de twee voor het eerst en het laatst tegen elkaar. Toen leidde de bekende staredown voor de nodige commotie. Ben Saddik spuugde daar Verhoeven in het gezicht, wat een boze reactie uitlokte. Voor het aankomende gevecht wordt dan ook verwacht dat het behoorlijk wat „vuurwerk” oplevert.

In een interview van vandaag met het AD vertelt Ben Saddik dat hij uitkijkt naar het gevecht. „Het is een wedstrijd die ik al heel lang wil.” De verslaggever vraagt of het voor hem niet uitmaakt dat het Rico Verhoeven is, gezien hun geschiedenis samen. „Hij heeft de titel en dat is iets waar ik al heel lang van droom.”

Rivalen zijn water en vuur

Ben Saddik vertelt dat hij ergens teleurgesteld was dat hij niet als eerste kandidaat gekozen werd. „Tuurlijk wil je die wedstrijd. Maar misschien moest ik wel een stap achteruit zetten om straks twee stappen vooruit te zetten. Een week van tevoren wordt deze wedstrijd me in mijn handen gegeven, geweldig.” De verslaggever noemt Verhoeven en Ben Saddik water en vuur. Dus het belooft een indrukwekkende wedstrijd te worden. „Wat er in de ring gebeurt, blijft in de ring.”

Gisteren vertelde Verhoeven tegen Omroep Brabant wat er vier jaar terug speelde tussen de twee rivalen. „Ik kwam er toen achter dat hij een jaar of twee daarvoor was gepakt met dopinggebruik. Dus sprak ik hem daarop aan tijdens de staredown.” Daarna spuugde Ben Saddik hem in het gezicht, vertelde de wereldkampioen.

Volgens Verhoeven verkondigde zijn tegenstander destijds tegen de pers een ander verhaal. De wereldkampioen zou volgens Ben Saddik iets hebben gezegd over zijn ziekte schildklierkanker. Gisteren noemde Verhoeven zijn tegenstander een „oprecht slecht persoon” en eerder ook „onsportief”.

Wint Rico Verhoeven of Jamal Ben Saddik?

„Dat mag hij vinden. Dat doet mij echt niks”, reageert Ben Saddik vandaag. Ook het spuug-incident van een paar jaar terug komt ter sprake. „Dat was een momentopname. Ik ben toen de fout in gegaan. Zoiets doe je niet als een professional. Je moet een voorbeeld zijn voor de jongeren en heel de wereld. Dat was een fout van mij. Dat gaan de mensen niet meer zien.”

Ben Saddik belooft „spektakel, vuurwerk en vermaak. Dat is het belangrijkste natuurlijk. En uiteindelijk ik als winnaar. Ik ben daarvan overtuigd. Volgende week gaat mijn jongensdroom werkelijkheid worden.” Verhoeven is op zijn beurt er weer van overtuigd dat hij wederom met de winst naar huis gaat.

Badr Hari misdraagt zich en gaat tegenstander te lijf tijdens staredown

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hanengevecht? Moddergooien tussen rivalen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik
Sluiten