Erik Jonk
Erik Jonk Video 14 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Martien Meiland bereidt zich voor op Dansmarathon SBS6 (waar niemand het eigenlijk nog over heeft)

Martien Meiland heeft veel zin in De Dansmarathon van zijn zender SBS6. Maar heeft de Nederlandse kijker dat ook voor een televisie-uitzending van maar liefst 50 uur? Het blijft wat stil rond het programma. Of eigenlijk heel erg stil.

SBS6 kondigde De Dansmarathon onlangs aan als ‘het grootste, zwaarste en langste dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie’. Honderd koppels dansen 50 uur op de live-muziek van optredens van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. Martien Meiland geeft om 19.00 uur het startschot en de tv-ster heeft er in elk geval veel zin in, laat hij in bovenstaande video – inclusief zijn bekende gil – zien. „De winnaars zullen blaren op de voeten hebben.”

Veel bekende artiesten in De Dansmarathon

Davina Michelle, Kris Kross Amsterdam, OG3NE, Nielson, René Froger, Jeroen van der Boom, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Gerard Joling en vele anderen zwepen de danskoppels met live-optredens op. Het koppel dat na 50 uur het langst op de dansvloer heeft gestaan en dus de minste rusttijd heeft genomen, wint 100.000 euro. Wendy van Dijk en Jan Versteegh praten de boel aan elkaar en staan de deelnemers bij.

De Dansmarathon wordt gehouden in Breepark Breda, met 29.000 m2 de grootste evenementenlocatie van Zuid-Nederland. Het wordt op wat onderbrekingen voor bijvoorbeeld Hart van Nederland en Shownieuws na vijftig uur lang uitgezonden. SBS6 heeft voor het grote (prestige)project van John de Mol het hele uitzendschema verder leeg geveegd. Ook in de nacht.

Zitten tv-kijkers op die 50 uur dansen te wachten?

Anderhalf jaar weet Wendy van Dijk al dat zij De Dansmarathon zal presenteren, vertelde zij vanmorgen aan De Telegraaf. Ze was zelf danseres. „Dansen is waar ik voor lééf en wat me zoveel heeft gebracht. Ik wilde meteen meedoen. Maar toen kwam corona en ging het plan in de ijskast. Nu is het daar uit, en hoe… ik kan niet wachten te gaan beginnen.”

SBS6 zal met spanning naar de komende drie dagen uitzien. Het is de media en op socials nog stil rond het programma. Bij de koffieautomaat is De Dansmarathon (nog) geen onderwerp. De start van de enorme productie lijkt nog eens ongelukkig gekozen ook. Tegenover de openingsavond staan Het Gouden Televizier-Ring Gala op NPO 1 en Expeditie Robinson op RTL 4. Een dergelijk programma kan natuurlijk ‘onderweg’ altijd nog een succes worden. Want wat was er nou aan aan die 200 kilometer Elfstedentocht die Maarten van der Weijden ging zwemmen. Heel wat, zo bleek. De livestream van het evenement werd steeds drukker bezocht en velen reisden naar Friesland om de zwemmer tijdens zijn monstertocht te supporten.

De Dansmarathon voor het goede doel

De Dansmarathon staat geheel in het teken van Longfonds. Er zijn 600.000 Nederlanders met onherstelbaar beschadigde longen. Daarom werkt Longfonds met vooraanstaande wetenschappers en artsen keihard aan een medische doorbraak: een mini-long. De mini-long maakt het mogelijk om in de toekomst beschadigde longen weer gezond te maken. Daarvoor wordt, terwijl de dansers maar blijven dansen, 50 uur lang geld opgehaald.

Zo ziet het eruit als je een hele inboedel uitstalt op 2000 vierkante meter: ‘Word er duizelig van’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.