Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Sport 31 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Minister Visser tegen rellende voetbalfans: ‘Ga op kickboksen’

Demissionair minister Barbara Visser (infrastructuur) is niet te spreken over het gewelddadige gedrag van voetbalsupporters van de afgelopen weken. „Ga alsjeblieft op kickboksen”, is haar boodschap bij het programma WNL op Zondag. „Zoek een sport en leef je uit, maar doe het niet daar.”

Voetbalhooligans zijn er altijd al geweest, maar de laatste weken lijkt het geweld en wangedrag rondom voetbalwedstrijden buitenproportioneel te zijn toegenomen. De aanval op de delegatie van Union Berlin in Rotterdam en het opstappen van Feyenoord-directeur Mark Koevermans als gevolg van bedreigingen zetten het onderwerp al bovenaan de agenda.

Daar kwam het afgelopen weekend ook het hevige geweld bij de wedstrijd MVV-Roda JC bovenop. De wedstrijd moest worden gestaakt en er raakten meerdere agenten en stewards gewond. Ook de wedstrijd Excelsior-FC Eindhoven van dit weekend moest tijdelijk worden stilgelegd door wangedrag van het publiek.

Steeds vaker rellende voetbalfans

„Je verpest het voor zoveel mensen”, zegt Visser over de rellende voetbalsupporters in de talkshow vandaag. De VVD-politica benadrukt hierbij dat er ook veel kinderen in stadions aanwezig zijn die van een wedstrijd proberen te genieten. Visser suggereert dat de supporters zich ergens anders uitleven met een sport als kickboksen.

Justitieminister Ferd Grapperhaus spreekt deze week met de KVNB over het toenemende voetbalgeweld. Ook burgemeesters, politie en justitie gaan met de bond om tafel.

Steun voor Koevermans die wijkt voor fans Feyenoord: ‘Wie dit goedkeurt, is af’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Minister Visser tegen rellende voetbalfans: ‘Ga op kickboksen’
Sluiten