Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Binnenland 30 okt 2021

Zes agenten en twee stewards gewond door rellen MVV-Roda JC

Tijdens de rellen rond de wedstrijd MVV-Roda JC in Maastricht zijn zes politieagenten en twee stewards gewond geraakt. Er zijn tien verdachten aangehouden, maakte de politie zaterdag bekend.

De gemoederen liepen hoog op tijdens een voetbalwedstrijd tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade vrijdagavond. Het wangedrag van supporters liep in stadion De Geusselt in Maastricht zo uit de hand, dat de wedstrijd moest worden stopgezet. Buiten het station gingen de rellen door. Vandaag heeft de politie bekendgemaakt dat zes agenten die onderdeel uitmaakten van de mobiele eenheid en arrestatie-eenheid gewond zijn geraakt. Een van de gewonde agenten is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Gewonden bij rellen MVV-Roda JC

De agenten raakten gewond doordat relschoppers onder meer met stoelen en borden gooiden. Ook zijn er twee stewards gewond geraakt door verdrukking en vuurwerk. Of er ook gewonden in het voetbalpubliek zijn gevallen, is nog niet bekend. Rondom het stadion werden er wel verschillende EHBO-posten ingericht, waar gewonden verzorgd werden.

Vooralsnog zijn er tien verdachten opgepakt. Zeven daarvan zitten op dit moment nog vast. De verdachten zijn gearresteerd omdat ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan mishandeling, openlijke geweldpleging, wildplassen, belediging en opruiing. Zes van de verdachten die vastzitten komen uit Maastricht en zijn tussen de 19 en 50 jaar oud. Verder zit er ook een 24-jarige man uit Maasmechelen (België) vast. De politie verwacht op basis van camerabeelden, die onder andere op Twitter circuleren, de komende dagen meer mensen op te kunnen pakken.

Justitie in gesprek met KNVB

De Regiegroep Voetbal en Veiligheid, waarin de KNVB, burgemeesters, politie en justitie zitten, komt maandag bijeen voor een extra overleg om „dit geweld te stoppen”. Minister van Justitie Ferd Grapperhaus spreekt vrijdag weer met de KNVB over de steeds vaker voorkomende incidenten rondom voetbalwedstrijden. Hierin zal hij onder andere de bedreigingen aan het adres van opgestapte Feyenoord-directeur Mark Koevermans bespreken, maar nu ook de stilgelegde wedstrijd tussen de Limburgse clubs van vrijdagavond. „Dit heeft niets met voetbal te maken. De politie en het OM doen er alles aan om relschoppers lik op stuk te geven”, schrijft de minister op Twitter.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zes agenten en twee stewards gewond door rellen MVV-Roda JC
Sluiten