Pim Pauwels
Pim Pauwels Sport 2 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Kijkers Oranje gaan los op ‘babbelzieke’ Frank Snoeks: ‘Slechtste man van de wedstrijd’

Het was geen al te beste wedstrijd van het Nederlands Elftal gisteravond. Maar de slechtste man van de wedstrijd stond volgens twitteraars niet op het veld, maar zat op de commentator-stoel. Voetbalkijkers zijn niet te spreken over de ‘babbelzieke’ Frank Snoeks, die gisteren namens de NOS de WK-kwalificatiewedstrijd Noorwegen tegen Oranje versloeg. „Dit kunnen jullie ons niet aandoen!”

Commentaar op het commentaar van Frank Snoeks is niks nieuws onder de zon. Veel kijkers waren in de veronderstelling dat de 65-jarige sportverslaggever op het EK zijn laatste kunstjes had vertoond en waren daar maar al te blij mee. Totdat ze hem gisteren bij de eerste de beste wedstrijd van het Nederlands Elftal na het afgelopen EK weer hoorden. „We waren toch van hem af?”

Frank Snoeks zag spelers van Noorwegen aan voor Denen

De keuze van de NOS om de veelbesproken commentator aan te wijzen, kan dan ook rekenen op veel kritiek. Frank Snoeks noemde spelers van Noorwegen meerdere keren Denen, zou sommige sterspelers van de tegenstander overdreven adoreren en ‘hield maar niet op met praten’. Volgens sommigen is zijn terugkeer een nog grotere tegenvaller dan het gelijke spel tegen de minder geachte Noren.

En dan liep de commentator ook nog eens enkele seconden voor op het beeld.

Frank Snoeks toch niet gestopt

Franks Snoeks stopte na het EK van dit jaar als NOS-commentator voor grote voetbaltoernooien (de EK’s en de WK’s). Maar de verslaggever is de komende tijd nog wel te horen bij wedstrijden van de Eredivisie en kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal. Daar waren de meeste kijkers niet van op de hoogte. „Beloofd is beloofd, NOS!”

Puntverlies voor Nederlands Elftal in Noorwegen

Het Nederlands Elftal speelde gisteren in de eerste interland onder de teruggekeerde bondscoach Louis van Gaal gelijk in en tegen Noorwegen. Sterspeler Erling Braut Haaland scoorde eerst namens de Noren, een kwartier later bepaalde Davy Klaassen de eindstand: 1-1. Een geluk bij een ongeluk voor Oranje is de uitslag van de wedstrijd tussen Turkije en Montenegro. Dat duel eindigde in 2-2, waardoor Turkije niet uitloopt in de WK-kwalificatiepoule.

Dat land leidt de poule met 8 punten. Nederland, Noorwegen en Montenegro staan gedeeld tweede met 7 punten na vier wedstrijden. Aankomende zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan speelt Nederland om 20.45 uur in eigen huis tegen Montenegro. Het team dat uiteindelijk als eerste eindigt, gaat naar het WK van volgend najaar. De nummers twee maken in een extra kwalificatieronde nog een laatste kans om op het toernooi aanwezig te zijn.

Het WK wordt gehouden in Qatar en daar is de laatste maanden veel om te doen, nadat bekend werd dat er 6.500 arbeidsmigranten om het leven kwamen bij het bouwen van voetbalstadions. Het Noorse elftal maakte voor de wedstrijd dan ook een statement over de rechten van deze arbeidsmigranten, het Nederlands Elftal deed dat niet.

ESPN niet blij met Qatar-ambassadeur Ronald de Boer, schrapt hem als vast gezicht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers Oranje gaan los op ‘babbelzieke’ Frank Snoeks: ‘Slechtste man van de wedstrijd’
Sluiten