Redactie Metro
Redactie Metro Sport 2 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Voetballer Benjamin Mendy dacht dat hij VIP-cel kreeg in de gevangenis

De Franse voetballer Benjamin Mendy, van Manchester City, heeft een behoorlijk verkeerd beeld van het gevangenisleven. De voetballer zit momenteel vast vanwege verdenking van misbruik en aanranding. Hij keek alleen verbaasd op dat zijn verblijf geen VIP-ruimte had.

De Fransman zit in de gevangenis in afwachting van zijn rechtszaak. Wel dacht hij dat zijn voetballer-status hem privileges zou opleveren. Mendy was ervan overtuigd dat er in de gevangenis een aparte VIP-vleugel was, waar hij zijn tijd kon doorbrengen.

Benjamin Mendy verwart VIP met VP

Maar daar was sprake van een kleine miscommunicatie. VIP staat voor ‘very important person’ en vaak krijgen bekende mensen en celebrity’s deze speciale behandeling. De voetballer dacht dat de VIP-vleugel bedoeld was voor bekende gevangenen. Maar de bewaarders bedoelden de VP-vleugel. Dit staat voor ‘vunerable prisoners’, die verdacht worden van seksuele misdrijven.

De Britse krant The Sun schrijft dat de voetballer behoorlijk geschrokken is van de mededeling. Ook door het besef welke andere gevangenen rondlopen op deze afdeling. „Het was een flinke klap in zijn gezicht, toen hij binnenkwam en realiseerde met wie hij zijn afdeling moest delen”, vertelt een bron aan de krant. „Hij was op zijn zachtst gezegd niet blij. Het was een ontnuchterende ervaring voor hem.” Momenteel verblijft de Fransman in de HMP Altcourse gevangenis in Liverpool.

Voetballer wacht op rechtszaak in gevangenis

De 27-jarige Mendy is de afgelopen tijd behoorlijk in opspraak geraakt. Hij wordt aangeklaagd vanwege vier pogingen tot verkrachting en seksueel misbruik bij drie mensen. En ook vorig jaar schreven de roddelbladen maar al te graag over de voetballer. Toen werd zijn Lamborghini in beslag genomen. Hij reed in de auto zonder rijbewijs of verzekering.

Voetbalclub Manchester City kocht de speler in 2017 voor 60 miljoen euro. Dat was destijds een absurd hoog bedrag voor een verdediger. Inmiddels is Mendy geschorst door de club. Gisteren vond de hoorzitting achter gesloten deuren plaats. De voetballer was daar niet aanwezig. De nieuwe zitting staat voor 10 september op de agenda.

Proces tegen ‘roofdier’ R. Kelly begonnen: ‘Het waren fans’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voetballer Benjamin Mendy dacht dat hij VIP-cel kreeg in de gevangenis
Sluiten