Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Sport 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Waterpoloster Megens: ‘Troostwedstrijden zijn mishandeling’

Na hun nederlaag in de kwartfinales van de Olympische Spelen, willen de Nederlandse waterpolosters het liefste zo snel mogelijk naar huis. Dat kan echter niet, ze moeten nog twee wedstrijden spelen. Ondanks dat ze geen kans meer maken op een medaille. Toch moet de ploeg van bondscoach Arno Havenga nog om de plaatsen vijf tot en met acht spelen, de zogeheten troostwedstrijden.

Maud Megens heeft daar geen goed woord voor over.

Hieronder de waterpolosters:

Waterpoloster Megens: ‘Troostwedstrijden extra mishandeling’

„Ik snap echt niet waarom ze dit doen”, zegt Megens, een van de boegbeelden van de ploeg en belangrijk lid van TeamNL. „Dit is een soort van extra mishandeling. Maar goed, we moeten de eer aan onszelf houden en laten zien dat we in ieder geval goed genoeg zijn voor de top 5.”

In de kwartfinales redde Oranje het niet tegen Hongarije. Het verlies was uiteindelijk 14-11. Hongarije neemt het donderdag op tegen Spanje, de Nederlandse waterpolosters spelen tegen China. Bij winst speelt de ploeg van Havenga twee dagen later de wedstrijd om plek vijf, bij verlies om plek zeven.

‘Doel niet behaald, dan wil je weg’

„Andere ploegen die eruit vliegen, zien we naar huis gaan”, aldus Havenga. „Het klinkt heel lullig, maar voor ons eindigt hier gewoon een bepaald doel. We wilden een olympische medaille, dat verdient deze ploeg ook. Dat lukt niet en dan is het ook klaar, dan wil je weg. Maar goed, we gaan er alles aan doen om dit toernooi waardig af te sluiten. Dat is dan maar onze volgende missie.”

Simone van de Kraats lijkt nog wel een beetje zin te hebben in de troostwedstrijden, schijnbaar als enige. Van de Kraats, die al maar liefst 23 doelpunten heeft gescoord, ziet ieder duel als een kans om beter te worden. „Ik ben heel erg groeiende als speelster, ik ben letterlijk minuten aan ervaring aan het opbouwen”, zei de topscoorder van het toernooi. „Ik ben iemand die speelt op een bepaald fundament. Hoe meer fundament er is, hoe beter ik ga spelen. Daarom zijn de komende wedstrijden ook heel goed voor mij.”

Benieuwd welke Nederlanders vandaag in actie kwamen? Bekijk hier het programma.

Goud (6)! Historische medaille baanwielrenners was beloofd aan overleden moeder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.