Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Sport 16 sep 2020 / 19:44 uur

Niet samen spelen: KNVB verbiedt sponsordeal FC Emmen met seksshop EasyToys

Of de spelers zelf ook iets hadden mogen uitzoeken in de online catalogus is niet bekend, maar dat is nu toch niet meer im Frage. Want de sponsordeal tussen FC Emmen en EasyToys is van de baan, of eigenlijk van het voetbalveld. En daar balen beide partijen stevig van.

De online sekswinkel had zich er zo op verheugd. Hun naam achterop de shirts van de voetbalspelers, maar de sponsordeal tussen EasyToys en FC Emmen gaat niet door. De KNVB heeft er een stokje voor gestoken. Het nieuwtje gaat intussen alweer de wereld rond, aangekondigd met „drama-alert.”

Goede zeden

De KNVB heeft aan FC Emmen laten weten dat hun besluit is genomen omdat de samenwerking met EasyToys in strijd is „met de goede zeden, de goede smaak of het fatsoen”. Het bestuur is van mening dat het hoofdsponsorschap van EasyToys ervoor zorgt dat de eredivisieclub in verband wordt gebracht met de seksindustrie

Anders dan de naam misschien doet denken is EasyToys uit Veendam gericht op seksspeeltjes, reden voor de voetbalbond om niet akkoord te gaan met de wens van de Drentse club. „Hierbij houdt het bestuur betaald voetbal rekening met het feit dat het voetbal voor jong tot oud toegankelijk is en moet zijn.”

Lees ook: er werd lustig op los gemasturbeerd tijdens lockdown

Hoog niveau

Eric Idema is de CEO van EasyToys en komt zelf ook uit Emmen. Hij is teleurgesteld in het besluit van de KNVB. „We beraden ons, in nauw overleg met FC Emmen, op vervolgstappen. Voor ons was de samenwerking een logische keuze.” Volgens Idema zijn het twee succesvolle bedrijven uit dezelfde regio. „We voelen ons sterk verbonden met deze club die net als wij op het hoogste niveau spelen. We zien dan ook het probleem niet.”

Ook de voetbalclub zelf baalt. „We zijn verbaasd en ontdaan over de afwijzing”, laat de directie van FC Emmen weten. „We zullen de argumentatie van de KNVB bestuderen en ons beraden over het vervolg. Wij zijn in elk geval niet voornemens om een partij die hoofdsponsor wil worden te laten vallen.”

Lees ook: PSV-fans krijgen celstraf voor het vernederen van bedelende vrouwen

FC Emmen FC Groningen

Afgelopen zondag speelde FC Emmen het openingsduel van de eredivisie (3-5 verlies tegen VVV) in een blanco shirt. De club aan De Oude Meerdijk is namelijk nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, en dacht die gevonden te hebben in EasyToys. Vorige week maandag diende de Drentse club het eerste verzoek bij de KNVB in.

Eredivisie-buurman FC Groningen heeft al een tijdje een sponsordeal met het moederbedrijf van de Veendamse sekswinkel EDC lopen. Op de reclameborden langs het veld in het Groningse stadion prijkt de naam EasyToys. Volgens de KNVB is er voor reclame op de boarding geen toestemming nodig, maar op shirts wel.

Reageer op artikel:
Niet samen spelen: KNVB verbiedt sponsordeal FC Emmen met seksshop EasyToys
Sluiten