Redactie Metro
Redactie Metro Sport 28 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Schaatser Nuis met brancard van het ijs na val achter de finish

Schaatser Kjeld Nuis is bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City na een harde val uit voorzorg met de brancard van het ijs gegaan. De 34-jarige Zuid-Hollander kwam vlak na de finish van zijn rit op de 1000 meter ten val en vloog met nog redelijk hoge snelheid in de boarding.

Nuis bleef lang liggen op het ijs, waar de medische hulpverleners kwamen toegesneld en hem hielpen nek en hoofd te stabiliseren. Hij werd daarna met een brancard van het ijs gebracht. Volgens informatie van de NOS zou Nuis duizelig zijn en last hebben van zijn nek. De omroep meldde later op basis van schaatsbond KNSB dat bij Nuis „alles oké” leek, maar dat de schaatser voor controle naar het ziekenhuis is gebracht.

Nuis was de afgelopen dagen niet fit. Hij ging wel van start vrijdag op de eerste 1000 meter in Salt Lake City, maar ging niet voluit. Een dag later meldde hij zich af voor de 1500 meter. Op de tweede 1000 meter reed hij met 1.06,81 de vierde tijd. Vlak na de finish ging Nuis onderuit nadat hij over een blokje schaatste.

Voor de WK afstanden heeft Nuis zich gekwalificeerd op de 1000 meter en 1500 meter. De WK vinden plaats van 15 tot en met 18 februari in het Canadese Calgary.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties