Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 23 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Federer wil niks weten van lege stadions: ‘Publiek is essentieel’

De Bundesliga is vorige week hervat zonder publiek en ook andere grote voetbalcompetities – in ieder geval de Primera División – gaan dit spoedig doen. Maar het tennis zal het voetbal daar niet in volgen. Tenminste, niet als het aan Roger Federer ligt.

Het 38-jarige tennisicoon wil absoluut niet in lege stadions spelen. „Ik hoop oprecht dat we het seizoen op de normale wijze kunnen hervatten, dus met toeschouwers. Ook al betekent het dat we dan nog wat langer moeten wachten”, aldus de Zwitser in het Braziliaanse GloboEsporte.

Tot 31 juli

Het internationale tennis ligt al geruime tijd stil vanwege de coronapandemie. De mondiale organisaties hebben onlangs besloten dat er in elk geval tot 31 juli niet wordt gespeeld door Federer en zijn collega’s.

„Natuurlijk is het mogelijk zonder publiek te tennissen. Als je traint, zit er ook niemand op de tribune. Maar ik zie mezelf geen wedstrijden spelen in een leeg stadion. Het publiek is essentieel voor de emotie. Dus hoop ik ten zeerste dat we kunnen hervatten met op zijn minst een half gevuld stadion”, aldus de twintigvoudig grandslamwinnaar.

Fitheid Federer

Federer onderging in februari een knie-operatie en is nog aan het revalideren. „Ik ben tevreden over mijn conditie, maar tennissen doe ik nog niet. Daarvan zie ik nu het nut nog even niet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.