Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 19 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

LINDA-redactie houdt voorjaarseditie ‘Gelukkig Gescheiden’ uit schappen na breuk Linda de Mol

Alle aantijgingen rond The Voice of Holland en acties van Jeroen Rietbergen leiden ertoe dat het LINDA-nummer ‘Gelukkig Gescheiden’ niet in de schappen komt. In maart zou deze editie in de winkels verschijnen. De verbroken relatie van De Mol was de aanleiding om het blad niet uit te brengen.

Jeroen Rietbergen wordt beschuldigd van allerlei seksueel grensoverschrijdende acties bij The Voice of Holland. De bandleider en ex-partner van Linda de Mol bekende dat hij over grenzen is gegaan en snel daarna volgde een breuk tussen hem en De Mol. 

Linda-redactie schort Gelukkig Gescheiden op

Voor maart stond de LINDA-editie ‘Gelukkig Gescheiden’ op de planning. Met op de cover De Mol en haar andere ex-partner Sander Vahle. Karin Swerink, de algemeen hoofdredacteur van het blad, meldt vandaag dat deze editie is opgeschort.

Vandaag ligt het ‘Crime’-nummer in de winkels en op de laatste pagina wordt de ‘Gelukkig Gescheiden’-editie al aangekondigd, wat ook een aantal twitteraars al opviel. Met alle commotie en hectiek van afgelopen dagen, klonk dat al een beetje gek.

https://twitter.com/kriticat1/status/1482602243253805056

Verbroken relatie Linda de Mol

De hoofdredactie heeft deze week besloten om in maart een ander themanummer uit te brengen en ‘Gelukkig Gescheiden’ te laten vallen. „We vinden dit onderwerp niet gepast nu Linda net haar relatie verbroken heeft”, zegt Swerink.

De redactie werkt voor de verschillende nummers vooruit en had de mogelijkheid om met een andere editie te wisselen. „Hoe we het verder gaan doen de komende edities, dat weten we nog niet. Dat gaan we nu bekijken.”

Yvonne Coldeweijer

Roddelkoningin Yvonne Coldeweijer was al snel op de hoogte van de gecancelde LINDA-editie. Volgens haar was het blad zelfs al naar de drukker toe. Later verscheen er op haar Instagram-pagina nog een rectificatie. Ze suggereerde namelijk dat de coverfoto bestond uit De Mol, Rietbergen en Vahle. Maar dit bleek niet het geval. Het ging alleen om De Mol en Vahle.

De Instagram-storie van Yvonne Coldeweijer Foto: Yvonne Coldeweijer / Instagram
Instagram-storie van Yvonne Coldeweijer Foto: Yvonne Coldeweijer / Instagram

Tweede aangifte tegen Ali B rond The Voice of Holland, RTL schort samenwerking op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.