Judith Tielemans
Judith Tielemans Opvallend 16 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Sarah van Soelen naar kliniek om te dealen met media-aandacht: ‘Onbegrijpelijk’

De vriendin van André Hazes Jr. heeft zich laten opnemen in een kliniek om psychologische hulp te krijgen om te leren omgaan met media-aandacht en de bijbehorende kritiek. De 25-jarige Van Soelen is met name woest op showbizzwatcher Yvonne Coldeweijer, beter bekend als Alberta Verlinde, die haar te vaak kritisch zou hebben aangepakt.

Eén roddel ging het showbizzstel te ver, namelijk dat Van Soelen zogenaamd naar een afkickkliniek zou zijn gegaan voor een cokeverslaving. Via zijn social media laat Hazes weten dat Coldeweijer te ver is gegaan: „Dat meisje is 1,5 jaar clean en dat is een hele zware tijd voor haar geweest. Als je je zou verdiepen in verslaafden en mensen die daar aan gewerkt hebben, dan zou je misschien weten dat je echt niet zomaar roddels kan verspreiden hierover.”

Tegen RTL Boulevard zei Hazes dat hij overweegt om een rechtszaak aan te spannen tegen de showbizzwatcher.

Afkicken van de aandacht

De kritiek van ‘Alberta Verlinde’ is de druppel die de emmer doet laten overlopen en daarom gaat Van Soelen naar een kliniek in Alicante. Daar krijgt de influencer professionele hulp om met alle aandacht om te gaan.

Volgens het management van Hazes is „ze van een normaal regionaal meisje uitgegroeid tot een bekende Nederlander met 200.000 volgers op Instagram. Daardoor hebben mensen, zoals Yvonne Coldeweijer, ineens een mening over haar. Daar doe je niks aan, maar toch blijft het aan je knagen. Yvonne heeft zo’n obsessie voor Sarah en wil haar kapotmaken. Daar heeft Sarah niet voor gekozen en daarom praat ze momenteel met mensen hoe ze hier mee om kan gaan.”

Sarah van Soelen aandachtsgeil, volgens sociale media-gebruikers

Er is niet veel begrip voor de situatie van de influencer. Volgens de reacties op social media is Van Soelen ‘aandachtsgeil’ en heeft ze het vooral aan haarzelf te danken, omdat Van Soelen haar relatie breed uitmeet op haar sociale media.

https://twitter.com/Lipstickmetsnor/status/1438052475060244485

https://twitter.com/TwitHeBo/status/1438095479137517576

Ook Telegraaf-presentatoren Wilson Boldewijn en Jordi Versteegden hebben weinig begrip voor de situatie. Volgens hen moet Van Soelen „gewoon lekker stoppen met Instagram als ze zoveel moeite heeft met kritiek.”

In een video van De Telegraaf zegt Versteegden dat „wij als nuchtere Hollanders dan toch zullen zeggen: je bent met Dreetje Hazes junior, je bent een bekende instagrammer en post élk ding wat jullie samen doen. Dat noem je op z’n Amsterdams een beetje om straf vragen.”

Volgens Versteegden is het opvallend dat er nu opeens paniek is om de aandacht die het showbizzstel krijgt .„Laten we wel wezen: je weet met wie je samen gaat wonen. Ze was tegelijkertijd zelf ook al jaren bezig met het veroveren van veel Instagram-volgers. Die zijn alleen maar gestegen.”

Voordat Van Soelen samen was met Hazes, had ze 50.000 volgers. Nu heeft ze er bijna 200.000.

André Hazes bij Humberto over alle ophef: ‘Ik doe ook maar wat’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.