Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 7 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Italiaan leeft als een hobbit en doet The Lord of the Rings na: ‘Ik leef mijn droom’

Veel mensen zullen gerust de boeken of films van The Lord of the Rings kennen. De nalatenschap van schrijver JRR Tolkien kent een gigantische fanbase. Zo ook in Italië, waar een man ervoor koos om zijn hele leven in te richten als hobbit.

Voor wie niet bekend is met The Lord of the Rings-trilogie: het verhaal gaat over een dappere hobbit in Midden-aarde. Deze kleine uitverkorene moet een heldhaftige reis doorstaan om een ring te vernietigen in het vuur, om zo het kwaad te verslaan.

Italiaanse man leeft als hobbit

De 37-jarige Italiaanse Nicolas Gentile was van origine banketbakker. Maar hij koos bewust voor een leven als hobbit. Daarvoor kocht hij een stuk grond in het Italiaanse Bucchianico en bouwde daar samen met zijn vrouw The Shire na. Dat is het hobbit-dorp uit de fameuze boeken van JRR Tolkien.

The Guardian schrijft over de levensechte reconstructie die Gentile en zijn vrienden in Italië naspelen. Zo gingen zij als groep richting de Vesuvius-vulkaan om daar, net als in de boeken, een ring in het vuur te gooien. Daarvoor legde hij te voet een tocht van 200 kilometer af. „De boeken en films waren niet langer genoeg om mijn passie voor fantasy te vervullen”, vertelt Gentile aan The Guardian. „Ik besloot om mijn hobbit-bestaan optimaal te gaan leven.”

Het dorp uit The Lord of the Rings nabouwen

Op twee hectare grond bouwde hij zijn huidige huis. Daar leeft hij met zijn familie, die zich kleden als hobbits. Maar dat is niet genoeg. De Italiaan is van plan om meerdere facetten van het hobbit-dorp na te bouwen. Nieuwsgierige toeschouwers zijn volgens Gentile meer dan welkom. De Italiaan vertelt dat hij, zijn vrienden en omgeving in Bucchianico merendeels al als hobbits leefden. „Ze werken als hobbits. Ze hebben namelijk een baan die dicht bij de natuur staat. Ze feesten als hobbits. Door festivals en feestjes te organiseren. En ze kleden zich zelfs als hobbit”, zegt Gentile.

In Bucchianico vieren ze onder meer een van de oudste festivals van Europa, genaamd festival van de Banderesi. Daar kleden de bewoners zich dan in Middeleeuwse kleding, zingen liedjes, dansen en eten samen. „Dat zijn hobbit-kleren”, zegt Gentile. Het enige dat volgens hem nog ontbrak was het daadwerkelijke dorp.

Tocht naar Vesuvius in Italië

„Velen maken ons belachelijk. En sommigen denken dat ik aan de realiteit probeer te ontsnappen. Maar ik leef mijn droom, mijn avontuur.” Helaas mag de Italiaan zijn dorp niet The Shire noemen vanwege de rechten op die naam. Daarom wordt Contea Gentile het alternatief. Gentile houdt van de natuur en vergelijkt de verwaarlozing van de aarde met de vijand in The Lord of the Rings. „De aarde wordt tegenwoordig bedreigd door vervuiling en de klimaatcrisis, die even angstaanjagende vijanden zijn als Sauron.” Sauron is het grote kwaad in de boeken en films. Volgens Gentile moet de aarde net zozeer beschermd en gered worden als dat met Midden-aarde in de boeken moet. Hun trektocht naar de Vesuvius was volgens hem een protest tegen de klimaatproblemen. 

Moet je gezien hebben: de 10 beste films op Netflix volgens IMDb

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.