Julia Osendarp
Julia Osendarp Opvallend 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Moeder doet zich voor als 13-jarige dochter op school en haar insluiping gaat viraal

Een Amerikaanse moeder verkleedde zich als haar 13-jarige dochter en ging naar haar middelbare school. Daar deed zij zich een dag lang voor als het tienermeisje. Waarom? De vrouw wilde de veiligheid op haar dochters school onderzoeken.

Haar ervaringen legde ze vast op camera en inmiddels is de video viraal op het internet. De video van de 30-jarige Casey Garcia is inmiddels bijna 290.000 keer bekeken op YouTube. De uit Texas afkomstige moeder betrad in gele Marvel-hoodie, sneakers en jeans de gangen van haar dochters school, het San Elizario Independent School District. De conclusie van haar insluiping: „We hebben betere beveiliging op scholen nodig.” Uiteindelijk werd Garcia opgepakt voor haar actie.

Moeder vindt Amerikaanse scholen slecht beveiligd

Tijdens haar insluiping deed Garcia zich de hele dag voor als haar 13-jarige dochter. Ze filmde alle lessen die ze op haar school volgde. In de video’s legt ze uit dat de zich zorgen maakt over de makkelijke toegang tot scholen. „Als ik dit kan, kunnen anderen dit ook.”

In een tweede video legt Garcia haar daden uit en noemt zij het zelf een „sociaal experiment”. Volgens haar zijn de Amerikaanse scholen niet goed beveiligd en dat baart haar zorgen. Zeker met het aantal schietpartijen op onderwijsstellingen in het land. „Leraren waren zo druk bezig met de studenten die online aanwezig waren dat ze geen aandacht meer schonken aan de studenten die fysiek in de les zaten”, aldus Garcia in de video.

Gearresteerd voor insluiping

De moeder groette bij binnenkomst in de school zelfs de directrice en raakte in gesprek met verschillen docenten zonder betrapt te worden. Pas bij het laatste uur merkte een docent iets verdachts op. De lerares zou tijdens het zevende uur hebben opgemerkt dat niet de 13-jarige dochter van Garcia in de klas zat.

Schooldirectrice Jeannie Meza-Chavez verklaarde later dat er geen gevaar heerst binnen het gebouw. Maar dat de school de beveiligingsmaatregelen zullen herzien en evalueren.  Garcia werd uiteindelijk opgepakt door de politie. Dit op verdenking van het betreden van verboden terrein en valsheid in geschrifte. Dit meldt de lokale omroep KWTX. Uiteindelijk werd de moeder vrijgelaten voor een borgsom van 6.424 euro.

Protestactie van Spaanse leraren in rok gaat viraal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.