Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mrt 2019

Studente die Parkland overleefde, pleegt zelfmoord

Verdrietig nieuws. Een studente uit Amerika die vorig jaar bij de ‘school shooting’ op een middelbare school in Parkland was en deze overleefde, heeft een einde gemaakt aan haar leven. Volgens lokale media leed ze aan het overlevendensyndroom, een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Sydney Aiello zat in het laatste jaar van haar middelbareschooltijd toen de negentienjarige Nikolas Cruz het vuur opende op de school en zeventien mensen doodschoot. Twee beste vrienden van de studente waren onder de slachtoffers.

Concentratiekampsyndroom

De ouders van Sydney vertellen aan CBS4 dat ze behandeld werd voor PTSS en dat ze leed aan het overlevendensyndroom, dat ook wel het concentratiekampsyndroom wordt genoemd.

Aiello voelde zich schuldig: zij had het bloedbad wél overleefd en haar vrienden niet. Na de schietpartij deed de negentienjarige mee aan de protesten tegen het vuurwapengeweld in de VS, die scholieren van de Parklandschool organiseerden. Haar moeder vertelde dat toen ze ging studeren ze het erg lastig had, omdat ze bang was geworden voor klaslokalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Studente die Parkland overleefde, pleegt zelfmoord
Sluiten