Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 21 apr 2021

Mrs. World doet afstand van titel na rel in Sri Lanka met kroon als hoofdrol

Mrs. World Caroline Jurie heeft afstand gedaan van haar titel. Ze werd deze maand aangehouden na een rel op een missverkiezing in Sri Lanka, waarbij ze zich allesbehalve een Miss gedroeg. Of juist wel, met één s dan.

Caroline Jurie zal zich nog vaak even achter oren krabben wanneer ze terugdenkt aan haar impulsdaad eerder deze maand tijdens de Mrs.-verkiezing op Sri Lanka. Ze zal ook even haar Twitter-tekst bij moeten werken.

Kroon van het hoofd van Mrs. Sri Lanka

Als Mrs. World was ze het niet eens met de keuze van Mrs. Sri Lanka en trok de kroon van het hoofd van de winnares. Ze pakte de microfoon en deelde het publiek ‘streng maar rechtvaardig’ mee dat aan deze missverkiezing alleen gehuwde vrouwen konden meedoen, een ‘Mrs.’-verkiezing dus. De winnares had als gescheiden vrouw helemaal niet mee mogen doen, laat staan winnen, zo zei ze.

Mrs. World vs. Mrs . Sri Lanka

De beelden van de chaotische taferelen op de competitie voor getrouwde vrouwen gingen de wereld over. Daarop is te zien hoe Jurie met enige moeite en totaal niet ‘Mrs.-waardig’ de kroon van het hoofd rukte van De Silva en die op het hoofd van de nummer twee in de wedstrijd plaatste. De echte winnares bleef verward staan in haar lange jurk, met schedelpijn en zelfs verwondingen, zo zou later blijken. „Zo’n kroon heeft ‘pinnen’ waarmee het op je hoofd blijft staan. Ze staan in nauwe verbinding met je haar, dus als iemand de tiara van je hoofd rukt, kan dat zeker tot verwondingen leiden”, legde iemand het uit op Twitter.

Aangifte

De Silva is alsnog in ere hersteld en heeft haar kroon inmiddels weer teruggekregen. Ze had verklaard helemaal niet gescheiden te zijn, al leefde ze wel gescheiden van haar echtgenoot. De organisatoren van de Mrs. Sri Lanka-verkiezing bevestigden dat ze gewoon in aanmerking kwam voor de titel en boden haar ook excuses aan.

De rel kost nu juist Jurie haar kroon. Ze doet daar na de commotie vrijwillig afstand van, meldde de organisatie van de Mrs. World-verkiezing. Jurie was sinds 2020 de Mrs. World. Ze staat die titel nu af aan de Ierse Kate Schneider.

Congratulations Mrs Ireland World, Kate Schneider is the new Mrs World 2020! Read full Announcement from @…

Posted by Pageantry Fanatics on Tuesday, April 20, 2021

Dikke voorpret en ook andere geluiden over ‘het eerste biertje’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mrs. World doet afstand van titel na rel in Sri Lanka met kroon als hoofdrol
Sluiten