Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Buitenland 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

#StandWithUkraine trending: massale steunbetuigingen voor Oekraïne

De inval van Oekraïne door Rusland, levert steeds meer reacties vanuit de hele wereld op. Zo worden er Oekraïnse vlaggen gehesen en vinden hier en daar demonstraties plaats die als steunbetuiging dienen. Op social media is de hashtag #StandWithUkraine in het leven geroepen en die wordt massaal gedeeld.

Op meerdere plekken in Nederland demonstreren mensen om te laten zien dat ze achter Oekraïne staan na de Russische aanvallen. Bij zowel de ambassade van Rusland in Den Haag als op de Dam in Amsterdam staan enkele tientallen betogers. Bij de Russische ambassade scanderen demonstranten leuzen naar het ambassadegebouw en schelden ze de Russische president Vladimir Poetin uit. Ook wordt er gezongen, meldt persbureau ANP.

Eerder vandaag werd er op verschillende plaatsen in Den Haag gedemonstreerd. Met vlaggen en borden laten mensen weten dat ze na de Russische invasie achter Oekraïne staan.

Steunbetuigingen in blauw en geel

Rotterdam betuigt ook steun aan het Oekraïense volk. De gemeente heeft de vlag van Oekraïne gehesen op het stadhuis en de Erasmusbrug zal vanavond blauw-geel kleuren, zoals de kleuren in de Oekraïense vlag. Dat liet de gemeente weten in een tweet.

#StandWithUkraine voor Oekraïne

Naast de demonstraties op verschillende plekken in Nederland, komen ook op andere plekken in Europa mensen bijeen om steun te betuigen aan Oekraïne. Zoals in Berlijn vandaag. Heel veel berichten op social media krijgen de hashtag #StandWithUkraine mee.

Het internet is inmiddels volgestroomd met reacties en steunbetuigingen over de oorlog in Oekraïne. Eerder vandaag schreef Metro al over de reacties van wereldleiders. Euro-parlementariër Thijs Reuten zegt bijvoorbeeld dat „Het zwartste scenario zicht ontvouwt vanwege de grootheidswaanzin en machtswellust van een dictator”. Ook koning Willem-Alexander en Koningin Máxima reageren:

Giro-nummer geopend

Stichting Vluchteling heeft vandaag Giro nummer 999 geopend vanwege de situatie in Oekraïne. Op dat nummer zijn giften welkom die aan Oekraïne besteed zullen worden.

Rusland valt Oekraïne binnen, explosies in steden, ‘volledige oorlog begonnen’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
#StandWithUkraine trending: massale steunbetuigingen voor Oekraïne
Sluiten