Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Buitenland 31 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse zit 5 uur lang in wc-hokje vliegtuig door coronabesmetting

Een Amerikaanse vrouw heeft zich vijf uur lang in een wc-hokje van het vliegtuig waar ze zich in bevond opgesloten, omdat zij tijdens de reis positief testte op corona.

De vrouw, Marisa Fotieo, was voor kerstmis onderweg van Chicago naar IJsland en besloot halverwege de reis een zelftest te doen nadat ze last kreeg van keelpijn.

Coronabesmetting tijdens vlucht

Fotieo deed de zelftest op het toilet van het vliegtuig, waar ze inderdaad besmet bleek te zijn met het coronavirus, ondanks twee negatieve PCR-uitslagen die zij voor de reis kreeg. Hierna besloot ze de rest van de vlucht op het toilet te blijven om de andere passagiers te beschermen tegen een mogelijke besmetting. „Er waren 150 mensen op de vlucht, en het was mijn grootste angst om hen corona te geven”, vertelt de vrouw aan NBC News. Om dit te voorkomen, heeft ze vijf uur lang in het wc-hokje doorgebracht. Een van de stewardessen zorgde ervoor dat zij eten en drinken kreeg.

Zelfisolatie in wc-hokje

Fotieo filmde haar situatie op de social media-app TikTok, waar de video meer dan drie miljoen keer werd bekeken. „Shout out naar Icelandair voor mijn VIP quarantaineruimte”, schreef ze erbij. Eenmaal aangekomen in IJsland moest Fotieo een nieuwe PCR-test doen, die ook positief uitsloeg. Dat betekent dat ze haar kerstdagen door moest brengen in het speciaal ingerichte quarantainehotel van het Rode Kruis. De stewardess die haar tijdens de vlucht verzorgde, liet een kleine kerstboom en fles wijn met een kaartje op haar hotelkamer bezorgen om haar toch een fijne kerst te geven.

@marisaefotieo

Shout out to @Icelandair for my VIP quarantine quarters.. luxuryliving imsolucky covid vaccinated fyp viralvideotiktok quarantine

♬ I’m So Lucky Lucky – Grandzz

Geen coronademonstratie op Museumplein zondag, wel ‘veiligheidsrisicogebied’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.