Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Buitenland 11 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Acteur William Shatner kan de ruimte nog niet in vanwege wind

Op het witte doek reisde acteur William Shatner al talloze lichtjaren door het universum. In het echte leven moet de 90-jarige acteur nog even wachten op zijn tripje de ruimte in. Door wind is zijn ruimtereis uitgesteld.

Het plan was dat de Star Trek-legende morgen de ruimte in zou gaan. Die vlucht is door weersomstandigheden een dag uitgesteld. Ruimtevaartbedrijf Blue Origin van Amazon-oprichter Jeff Bezos maakte die beslissing omdat er veel wind wordt voorspeld in het westen van Texas, waar de raket gelanceerd wordt.

William Shatner straks oudste ruimtevaarder

Als de vlucht woensdag kan worden uitgevoerd, mag de Captain Kirk-acteur zichzelf de oudste man ooit in de ruimte noemen. De toekomstige ruimtevaarder zal met de Blue Origin naar de rand van de dampkring worden gebracht. Daar is Shatner een paar minuten gewichtloos voordat hij weer veilig met beide benen op de grond staat.

De nieuwe ruimterace: Richard Branson eerder de ruimte in dan Jeff Bezos

Bezos brengt met zijn raket heel wat ‘eerste keren’ naar de ruimte. In juli was hij zelf even buiten de aarde te vinden. Zijn broer was mee op de trip, waardoor de heren de eerste broers ooit zijn die samen in de ruimte zijn geweest. Zijn andere reisgenoten waren de 82-jarige Wally Funk en de 18-jarige Nederlander Oliver Daemen, hier vertelden we al meer over die ruimtereis. De mannen zijn respectievelijk de oudste en de jongste ruimtevaarders ooit.

Star Trek

Het is de bedoeling dat Wally vlak na zijn record alweer van de troon wordt gestoten door Shatner. De acteur werd in de jaren 60 bekend als captain James T. Kirk, bevelhebber van ruimteschip USS Enterprise, in de originele Star Trek-serie. Hij keerde daarna nog verschillende keren terug in die rol, onder meer in de filmreeks uit de jaren 80.

Ruimtereizen steeds ‘normaler’

Tijdens de eerste aflevering van Star Trek in 1966, was het slechts vijf jaar geleden dat de eerste mens de ruimte in ging. De Rus Yuri Gagarin mocht zichzelf de eerste persoon in de ruimte noemen. Sindsdien hebben wetenschappers en onderzoekers heel wat progressie gemaakt en wordt het steeds normaler om de ruimte in te kunnen – mits je een leuk zakcentje te besteden hebt.

Onder andere de Japanse miljonair Yusaku Maezawa is nogal fanatiek als het om ruimtereizen gaat. Zo gaf hij acht tickets voor een reisje naar de maan weg en zocht hij de ideale levenspartner om met hem mee op ruimtereis te gaan.

Het veel is te druk in de ruimte en dat zorgt voor problemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Acteur William Shatner kan de ruimte nog niet in vanwege wind
Sluiten