Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 9 apr 2021

In deze stad wonen de meeste miljardairs ter wereld

Waar zullen ze wonen, de rijken der aarde? Voorheen vestigden de meeste miljardairs zich in New York, de stad waar zeven jaar lang de meest vermogende mensen woonden. Maar de eerste plaats gaat nu naar een andere stad, namelijk… Peking!

Deze week publiceerde het Amerikaanse tijdschrift Forbes weer de lijst met de rijksten der rijksten. Dit was de 35e editie van de jaarlijkse publicatie van de lijst. En daar stond ook een nieuw record in. Nog nooit telde de wereld zoveel dollarmiljardairs. De teller staat namelijk op 2.755 dollarmiljardairs en dat zijn er 660 meer dan het jaar daarvoor.

Peking profiteert van coronavirus

En Peking blijkt de place to be voor de rijkaards. De Chinese hoofdstad biedt sinds 2020 onderdak aan honderd miljardairs. Dat is precies één miljardair meer dan New York. In 2019 had Peking nog 77 miljardairs.

Waar doen ze het toch van in Peking, kun je je afvragen. Onder meer de komst van het coronavirus zorgde ervoor dat veel Chines technologiebedrijven en de aandelenmarkt groeiden. Ook zorgde de pandemie ervoor dat we massaal online gingen winkelen. En ook daar profiteerden de Chinese webwinkels van.

New York blijft rijksten der rijksten

De rijkste inwoner van Peking is Zhang Yiming, de oprichter van de app TikTok. Hij zag zijn vermogen verdubbelen naar 35,6 miljard dollar (30 miljard euro). Ter vergelijking: Michael Bloomberg, de rijkste New Yorker en voormalig burgemeester van de stad, heeft 59 miljard dollar op z’n rekening staan (50 miljard euro).

Veel moneymakers in Peking dus, maar dat maakt hen nog niet de rijksten ter wereld. Het totale vermogen van alle miljardairs tezamen blijft hoger in New York. China kreeg er in 2020 210 miljardairs bij. Geen enkel land doet beter. De Aziatische supermacht telt nu 698 miljardairs en sluipt langzaamaan dichter bij de Verenigde Staten, die met 724 miljardairs stevig op nummer één staan.

Deze acht geven zich bloot in docu over OnlyFans op Videoland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In deze stad wonen de meeste miljardairs ter wereld
Sluiten