Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 9 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Je kunt weer naar de Keukenhof! Je hebt wel een coronatestbewijs nodig

Je kunt het je haast niet voorstellen maar er mogen vandaag 5000 mensen naar de Keukenhof. Samen met met ruim twintig monumenten vindt er namelijk een pilot plaats. Je hebt alleen wel een negatief coronatestbewijs nodig om binnen te komen.

Kastelen, forten, kerken en museumhuizen zijn deze week toegankelijk voor een aantal gelukkige cultuursnuivers. De bezoekersaantallen variëren bij deze bezienswaardigheden van dertig tot driehonderd. De Keukenhof mag de meeste mensen ontvangen, 5000.

Gratis testen voor Keukenhof

De organisatie Testen voor Toegang biedt bezoekers de sneltest aan. Een groot deel van de deelnemende monumenten gaf eerder aan erg blij te zijn met de opening, maar er waren ook zorgen. Zo ondervond parkmanager Rob Rambags van Kasteeltuinen Arcen „problemen die lastig te tackelen” waren, zoals het testen van het personeel. Om die reden gaan de kasteeltuinen pas zaterdag open.

Het is natuurlijk de vraag of je zelf de bloemenzee in Lisse dit weekend kunt bewonderen. Bezoekers moeten een kaartje hebben en kunnen vervolgens op de website testenvoortoegang.nl een testafspraak plannen. De test is gratis en vindt plaats op een aantal vaste testlocaties in Nederland. Mocht je toch positief getest worden, kun je gratis het ticket annuleren.

Meer pilots coronatestbewijs

Komend weekend en de weken erna zijn er nog veel meer pilots met testbewijzen. Op zaterdag gaan ook attractiepark Hellendoorn en Squash Utrecht beperkt open. Later in april openen onder andere casino’s, dierentuinen, theaters en poppodia hun deuren.

Verhalendag in Madurodam indrukwekkend: ‘Er waren slechte Duitsers én slechte Nederlanders’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.