Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 8 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Britse pers verbijsterd over ‘bommen droppende’ Harry en Meghan

Harry en Meghan deden hun verhaal bij Oprah Winfrey en claimden onder andere dat het paleis zich schuldig zou maken aan racisme. De Britse media staan er vol van.

De Britse pers besteedt vandaag massaal aandacht aan het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan. De Sussexes staan op de voorpagina’s van onder meer de Daily Mail en de Daily Express. Ook online is het echtpaar bij bladen als The Telegraph en The Sun het gesprek van de dag.

Uitspraken Meghan

De uitspraken van Meghan over onder meer racisme bij Buckingham Palace zorgen voor verbijstering. „Meghan maakt sensatiebeluste claims dat Archie van de royals geen prins mocht zijn vanwege zorgen over hoe ‘donker’ hij zou zijn”, schrijft de Daily Mail onder meer. „Meghan kan misschien wel nooit meer terugkeren naar Groot-Brittannië, nadat ze de koninklijke familie boos heeft gemaakt met dit heftige interview”, meldt The Sun.

Vliegtuig met bommen gedropt

Hoewel het interview pas maandagavond te zien is op de Britse zender ITV, hadden ook Britse royaltyverslaggevers hun wekker gezet om naar het gesprek te kijken op de Amerikaanse zender CBS. „Harry en Meghan hebben een vliegtuig volgeladen met bommen en lieten die een voor een vallen op Buckingham Palace met hun Oprah-interview. We moeten afwachten hoe het hof gaat reageren op hun beweringen”, twitterde Chris Ship van ITV.

Richard Palmer van de Daily Express weet niet wat hij moet denken van het interview, schrijft hij op Twitter. „Het is overduidelijk een mijlpaal en een groot verhaal, dat zal veranderen hoe er wordt gekeken naar de Britse monarchie. Maar het factchecken van wat is gezegd wordt interessant.”

Onderzoek?

Ook op social media vragen mensen zich van alles af. Wat er gaat gebeuren met de aantijgingen over racisme bijvoorbeeld. „Zullen ze dat ook gaan onderzoeken in het paleis?”, betwijfelt iemand. „Wat kunnen ze onderzoeken, als ze geen namen noemen?”, reageert een ander.

Maar ook waarom Harry en Meghan dit interview eigenlijk gaven. „Behalve dan om mensen te kwetsen. Los je familieproblemen lekker thuis op”, schrijft iemand. „Er is een wereldwijde pandemie, mensen gaan dood bij bosjes, mensen verliezen hun inkomsten en prins Harry klaagt op tv over zijn inkomsten die zijn afgesneden? Serieus?”

7 opvallende onthullingen uit historisch interview Harry en Meghan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britse pers verbijsterd over ‘bommen droppende’ Harry en Meghan
Sluiten