Shazney Redan
Shazney Redan Buitenland 29 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Woede Australiërs om feestende backpackers tijdens corona-uitbraak

In Australië zijn er op dit moment veel backpackers, maar die houden zich niet allemaal aan de coronamaatregelen. De Australische minister van Immigratie zegt dat de backpackers die betrapt worden op het negeren van de maatregelen, het land kunnen worden uitgezet.

De regel geldt ook voor andere vakantiegangers, meldt De Telegraaf.

Minister Alex Hawke schrok op eerste kerstdag van beelden van Bronte Beach in Sydney. Op social media verschenen video’s van een bijeenkomst met hordes jonge feestvierders, die zongen, dansten en alcohol dronken. Het leek net alsof corona niet bestond. Bovendien droeg niemand een mondkapje. 

Jonge Britse aanwezigen

Ooggetuigen zeggen dat veel van de aanwezigen jongeren van Britse komaf waren. Sydney vecht, na maanden van geen lokale gevallen, tegen een nieuwe uitbraak van het coronavirus. Een week voor Kerstmis sloeg het virus weer toe, waardoor er beperkingen in de stad kwamen. Zo is de stad bijvoorbeeld  afgesloten van het zwaarder getroffen noorden. 

„Als iemand de openbare veiligheid of de gezondheid bedreigt, kan zijn visum worden geannuleerd en ingetrokken”, vertelt Hawke op de radio in Sydney. De premier vervolgt op Twitter: „Bezoekers moeten zich realiseren dat het negeren van de maatregelen, de gezondheid en veiligheid van anderen in gevaar brengt. Het bedreigt hun visumstatus en verblijf in Australië.” 

Boze Australiërs

Veel Australiërs uitten hun frustraties online. Ze vinden het gedrag „egoïstisch” tegenover degenen die vanwege corona wel thuisblijven en tijdens kerst gescheiden waren van hun familie. Minister van Volksgezondheid Brad Hazzard: „Het is absoluut verschrikkelijk om te zien dat een grote groep mensen geen rekening houdt met de rest van Sydney.”

De politie meldt dat geen van de feestgangers een boete kreeg. Dit schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Tijdens de vorige lockdown kreeg een man een boete voor het eten van een kebab in een park. De burgers vinden dat de politie harder mag optreden. 

Lees ook: Toeriste in Australië restaurant uitgezet vanwege ‘ongepaste’ outfit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Woede Australiërs om feestende backpackers tijdens corona-uitbraak
Sluiten