Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 14 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Video’s van drukke mensenmassa tijdens laatste ‘uitgaansavond’ Liverpool

Minister Mark Rutte liet ons dinsdagavond weten dat de horeca dichtgaat voor zeker vier weken. Vanavond is de laatste avond dat deze open zijn. In de regio rondom Liverpool gebeurde dit dinsdagavond al en dat sloten de Britten op hun eigen wijze af.

Op social media en in Britse Media duiken filmpjes op van de laatste uitgaansavond in Liverpool voor de nieuwe lockdown. De regio rondom Liverpool valt onder een hoog risicogebied. Cafés, recreatiecentra, sportscholen, gokhallen en casino’s sloten gister hun deuren.

https://twitter.com/SkyNews/status/1316264978882670592

Voornamelijk de Britse jeugd liet deze laatste avond niet aan zich voorbij gaan en daarom trokken zij massaal de straten op. Kritiek op de jongeren generatie gonst op social media omdat zij geen gepaste afstand van elkaar zouden houden.

‘Levens op het spel’

De Britse premier Boris Johnsen vertelt dat de locale autoriteiten rondom Liverpool naar een „hoog level van alertheid” zullen overgaan woensdag. Hij benadrukt dat het belang voor de NHS, het Britse gezonheidsstelsel en noemt nogmaals „dat er levens op het spel staan”.

https://twitter.com/Simon_Cullen/status/1316120598234501120

Regio’s met een hoog risico vallen in Engeland onder de categorie ‘tier 3’. In dit niveau is het voor mensen buiten één huishouden verboden om met elkaar te mengen. Zowel binnen- als buitenshuis. Bruiloften zijn niet toegestaan en reizen in en uit risicogebieden wordt afgeraden. De scholen, universiteiten en winkels blijven wel open.

https://twitter.com/BBCBreakfast/status/1316257429785653251

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.