Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 18 sep 2020 / 07:33 uur

Nu meer dan 30 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

Het aantal coronabesmettingen is gisteren wereldwijd de 30 miljoen gepasseerd.

Het aantal mensen met het coronavirus is gebaseerd op de database van de Amerikaanse universiteit Johns Hopkins.

In de Verenigde Staten zijn de meeste besmettingen vastgesteld. Het aantal staat daar op meer dan 6,6 miljoen. Ook in India loopt het aantal hard op. Hier zijn inmiddels zeker 5,1 miljoen mensen positief getest. Brazilië volgt met 4,4 miljoen vastgestelde coronagevallen. Rusland bezet de vierde plaats met ruim 1 miljoen besmettingen. Peru, Colombia, Mexico, Zuid-Afrika, Spanje en Argentinië staan ook in de top tien.

942.000 doden door coronabesmettingen

Het wereldwijde dodental door COVID-19 is vorige week woensdag wereldwijd de 900.000 overstegen. Inmiddels zijn het er volgens de universiteit in Baltimore ruim 942.000. In de VS zijn ruim 197.000 sterfgevallen geteld, gevolgd door Brazilië (ruim 134.000), India (ruim 83.000), Mexico (72.000), het Verenigd Koninkrijk (bijna 42.000) en Italië (bijna 36.000).

Coronabesmettingen Duitsland

In Duitsland zijn in de afgelopen 24 uur meer dan 1900 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er zo’n driehonderd minder dan een dag eerder, toen werden er bijna 2200 nieuwe gevallen gemeld. Dat meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse equivalent van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het getal van donderdag was met 2194 infecties een record: sinds april kwamen er in een etmaal niet zoveel nieuwe besmettingen bij. Met de 1916 nieuwe gevallen van vandaag ligt de dagelijkse toename van het aantal geïnfecteerden voor de derde dag op rij rond de 1900. Woensdag werden er 1901 besmettingen gemeld, dinsdag 1407 en maandag 927. In totaal is het longvirus in Duitsland bij 267.773 mensen vastgesteld.

Het dodental als gevolg van het longvirus is met zeven sterfgevallen opgelopen tot 9378, blijkt uit de cijfers van het RKI.

Een foto van de Franse minister Olivier Veran
De Franse minister Olivier Veran van Volksgezondheid. Foto: AFP / Ludovic Marin

Extra maatregelen in Frankrijk

Frankrijk gaat extra maatregelen nemen om de coronabesmettingen in de steden Lyon en Nice te beteugelen, zegt de minister van Volksgezondheid. In drie andere regio’s die worden beschouwd als ‘rode zones’ van het virus zijn al eerder aanvullende maatregelen genomen.

Minister Olivier Veran zei niet wat die maatregelen zouden zijn, maar dat lokale ambtenaren in Lyon en Nice tot het weekend de tijd hebben om hun plannen voor extra maatregelen in te dienen bij de regering in Parijs. De regio’s waar al extra maatregelen zijn doorgevoerd zijn Marseille, Bordeaux en Guadeloupe, een Frans grondgebied in het Caribisch gebied.

De maatregelen die maandag in Marseille en Bordeaux van kracht werden, omvatten strengere regels voor strandbijeenkomsten, het bezoeken van ouderen in verzorgingstehuizen en het bijwonen van buitenevenementen.

Frankrijk heeft deze maand een heropleving van het aantal virusgevallen gezien. De aantallen opnamen in het ziekenhuis en op de intensive care met COVID-19 stijgen ook, hoewel ze nog ver onder de piek van het voorjaar zijn. In Frankrijk zijn het afgelopen etmaal vijftig mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Het totale aantal doden komt daarmee op 31.095.

Lees ook: Nieuwe maatregelen: om middernacht licht in café aan, uur later word je eruit geveegd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu meer dan 30 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Sluiten