Metro
Metro Buitenland 17 jul 2020 / 11:58 uur

Dit vernietigende boek over Donald Trump gaat als warm broodje over de toonbank

Het vernietigende boek van de nicht van de Amerikaanse president Trump over haar oom, is niet aan te slepen. De uitgever gaf enkele dagen na verschijning al opdracht tot de veertiende druk, waardoor de totale oplage de 1.150.000 overtreft.

Het boek was al meteen de grootste bestseller van uitgeverij Simon&Schuster ooit. Op de eerste dag werden 950.000 exemplaren verkocht in print, ebook of e-audioboek, melden Amerikaanse media. Het gaat hier ook om bestellingen.

Familie Trump probeerde boek tegen te houden

De titel van het boek is: Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man. Nicht Mary Trump, die haar oom dus ‘s werelds gevaarlijkste man’ noemt, vertelt hoe het was om op te groeien in de Trump-familie. Ze groeide op met haar vader als oudere broer van de latere president.

Op deze foto zie je het boek "Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man' by Mary Trump" van de nicht van presidetn Trump.
Het boek is niet aan te slepen. Foto: EPA / Michael Reynolds

Mary waarschuwt voor een herverkiezing van oom Donald. De familie probeerde de publicatie van het boek tegen te houden. Maar een verbod komt er niet, oordeelde een rechter in New York. Het boek „vormt geen ondermijning van het nationaal belang en een zaak over een eventueel verbod niet op zijn plaats is”.

Schrijfster Mary Trump van Too Much and Never Enough is de enige nicht van president Trump. Robert Trump, de jongere broer van de president die de zaak wilde aanspannen, noemde als nevenargument voor een verbod dat Mary afspraken binnen de familie uit 2000 over geheimhouding heeft geschonden.

‘Giftige’ familie

De uitgever prijst het boek over de „giftige” familie aan als „duistere geschiedenis” van de familieclan. Mary Trump is het enige familielid dat de waarheid wilde onthullen over een van de machtigste en meest gebroken families ter wereld, aldus de uitgever op zijn website over het boek (vrij vertaald) ‘Te veel en nooit genoeg – Hoe mijn familie de gevaarlijkste man ter wereld heeft gecreëerd’.

Mary Trump, een psychologe, bracht een groot deel van haar jeugd door in het grootouderlijk huis in New York, waar ze getuige was van talloze familiebijeenkomsten en feesten. Ze is de dochter van Donalds overleden broer Fred.

Lees ook: In VS opnieuw recordaantal coronabesmettingen op een dag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit vernietigende boek over Donald Trump gaat als warm broodje over de toonbank
Sluiten