Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 17 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

De Oranjes stralen tijdens jaarlijkse fotosessie in matchende blauw-witte outfits

Zie ze stralen, die koninklijke familie van ons. Koning Willem-Alexander en zijn gezin trappen traditiegetrouw de zomervakantie af met een fotosessie. Vanochtend was het weer zover: de media was welkom in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

We kunnen er niet omheen: de outfits van koning Willem-Alexander, koningin Máxima, en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane zijn on point. In het hemelsblauw en wit ontvangen ze vrijdagochtend de pers voor de traditionele fotosessie aan het begin van de zomervakantie. En dat zag er zo uit:

Op deze foto zie je de oranjes tijdens hun jaarlijkse fotosessie.
Het hele gezin. Foto: ANP ROYAL IMAGES / Sem van der Wal
De Oranjes tijdens jaarlijkse fotosessie in matchende wit-blauwe outfits
Op deze foto zie je de oranjes tijdens hun jaarlijkse fotosessie.
Onze koning en koningin. Foto: ANP.
Op deze foto zie je de oranjes tijdens hun jaarlijkse fotosessie.
De oudste prinses met haar vader. Foto: ANP.
Amalia, boek, verjaardag
Prinses Amalia Foto: ANP
De Oranjes tijdens jaarlijkse fotosessie in matchende wit-blauwe outfits
De drie zusjes Alexia (l), Amalia (midden) en Ariane. Foto: ANP.

Vanwege de coronamaatregelen, zag de fotosessie er dit jaar iets anders uit. Er werden minder fotografen toegelaten dan voorgaande jaren, zodat de anderhalve meter afstand beter bewaard kan blijven.

Prinses Amalia gaat niet meteen verder studeren

Vervolgens was er ook nog kort een moment om vragen te stellen. Daar vertelde prinses Amalia dat ze volgend jaar na haar gymnasiumdiploma, niet meteen een vervolgopleiding gaat doen. „Eerst gaat ze een jaar de wijde wereld verkennen”, vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Amalia heeft een schooljaar overgeslagen en is pas 17,5 jaar oud wanneer ze haar middelbareschooltijd afrondt. Dat biedt de kans om een jaar wat anders te gaan doen. „Maar er zijn nog geen plannen”, zei de koning. Welke invloed de coronacrisis tegen die tijd zal hebben is ook nog niet duidelijk.

School missen

Máxima vertelde dat haar dochters de afgelopen maanden, waarin ze lange tijd niet naar school konden, „niet makkelijk” hebben gevonden. Maar na enige tijd had iedereen het ritme gevonden en de schoolresultaten hebben niet geleden onder het afstandsonderwijs. „De resultaten op school zijn heel goed geweest.” Willem-Alexander vertelde lachend dat hij nooit gedacht had dat zijn dochters nog eens zouden zeggen dat ze „school misten”.

Lees ook: Lech de weg naar privacy koninklijke familie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De Oranjes stralen tijdens jaarlijkse fotosessie in matchende blauw-witte outfits
Sluiten