Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 28 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Politie zoekt in tuin Hannover naar lichaam Maddie McCann

De Duitse politie is vandaag in Hannover in een tuin van een kinderdagverblijf een onderzoek begonnen naar aanwijzingen in de zaak van de verdwenen Britse kleuter Madeleine McCann. De politie gebruikte onder andere een kleine graafmachine.

Volgens lokale media wordt het onderzoek in de tuin morgen voortgezet.

Madeleine wordt sinds 2007 vermist. Begin juni kwam een Duitser in beeld als mogelijke dader van de vermissing. Hij zat al vast voor een ander misdrijf en is in hechtenis aangehouden.

Vermist

De destijds 3-jarige kleuter was in 2007 met haar ouders op vakantie in het Portugese Praia da Luz, waar ze spoorloos verdween uit het huis waar ze met haar ouders verbleef.

Eerder deze maand werd ook in Portugal al naar het lichaam van McCann gezocht. De Duitse politie gaat ervan uit dat zij niet meer in leven is.

Christian Brückner

Begin juni maakte de Duitse recherche bekend dat de 43-jarige Christian Brückner is gearresteerd. De zedendelinquent zou het meisje op 3 mei 2007 hebben ontvoerd uit een appartementencomplex in Portugal, waar ze met haar ouders op vakantie was. Haar ouders zaten op dat moment in een restaurant in de buurt. De Duitser zou haar later hebben gedood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.