Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 28 jul 2020

Letsel overleden meisje uit Marken vrijwel zeker door ongeluk

Het letsel dat heeft geleid tot de dood van het 14-jarige meisje uit Marken is – zoals al werd vermoed – is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een verkeersongeluk. De politie meldt dit aan de hand van bevindingen uit onderzoek.

De tiener is waarschijnlijk aangereden, waarop de bestuurder is doorgereden.

Voertuigen uit Uitdam en Marken

Het slachtoffer werd zaterdagochtend vroeg door de politie gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude. De politie doet nog onderzoek naar vier auto’s die eerder in beslag zijn genomen en verse schade hadden. De eigenaren van de voertuigen uit Uitdam en Marken zijn gehoord, maar nog geen verdachte.

Een foto van politiemensen die een berm bij Marken uitkammen
De berm bij Zuiderwoude wordt zorgvuldig uitgekamd. Foto: ANP / Ramon van Flymen

Het meisje verliet om 01.00 uur ‘s nachts haar ouderlijk huis en nadat melding was gedaan van haar vermissing trof de politie haar rond 04.00 uur dood aan. Op de dijk trof de politie remsporen aan. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Dringende oproep

De politie doet een dringende oproep aan de bestuurder van het voertuig zich te melden. Ook vraagt ze mensen die het meisje die nacht nog hebben gezien contact op te nemen om een goed beeld te krijgen van wat er met haar is gebeurd, waar ze is geweest en met wie ze heeft gesproken.

De politie spreekt dinsdagavond over de zaak in de talkshow Op1.

Lees ook: Alleen maar vraagtekens bij doodsoorzaak meisje uit Marken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Letsel overleden meisje uit Marken vrijwel zeker door ongeluk
Sluiten