Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 20 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Kanye West in tranen bij eerste campagnebijeenkomst: ‘Heb bijna mijn dochter vermoord’

De Amerikaanse rapper Kanye West heeft als presidentskandidaat gister zijn eerste campagnebijeenkomst voor de verkiezingen gehouden. Hij was zo nu en dan onnavolgbaar, sprak zich uit tegen abortus en pornografie en brak op een gegeven moment in tranen uit.

De bijeenkomst in North Charleston in de staat South Carolina was alleen voor mensen die zich lieten registreren. Hen was gevraagd een mondkapje te dragen. De bijeenkomst duurde iets meer dan een uur. Daarin vertelde hij dat hij een hekel had aan abortus, maar sprak zich niet uit voor een verbod. In plaats daarvan stelde hij voor dat iemand die een kind baart 1 miljoen dollar zou moeten krijgen.

Kanye West in tranen

Het waren niet de enige opmerkingen van de 43-jarige rapper die het publiek soms vol ongeloof moest aanhoren. „Het enige wat ons kan bevrijden, is door ons te houden aan de regels die ons zijn gegeven voor het beloofde land”, zei West. „Abortus moet legaal zijn, want raad eens? De wet is toch niet van God, dus wat is wettigheid?”

Op een gegeven moment braken de tranen bij hem uit toen hij zei dat zijn vader aandrong op abortus toen Kanye’s moeder van hem zwanger was. „Mijn moeder heeft mijn leven gered. Er zou geen Kanye West zijn geweest omdat mijn vader het te druk had.” Hij vertelde dat hij zelf ook abortus wilde toen zijn vrouw Kim Kardashian zwanger was van hun oudste dochter. „Ik heb bijna mijn dochter vermoord! Ik heb bijna mijn dochter vermoord!”, schreeuwde hij vervolgens.

https://www.instagram.com/p/CC2EIMdn0ZO/

Ook zei West dat Harriet Tubman, een van de bekendste Amerikaanse bestrijders van de slavernij, „nooit slaven echt heeft bevrijd”. „Ze heeft de slaven laten werken voor andere witte mensen.”

Gooi naar presidentschap VS

West kondigde twee weken geleden aan dat hij een gooi wil doen naar het presidentschap van de VS. In een peiling is de steun voor zijn kandidatuur minimaal. De partij van West wordt BDY genoemd. Die afkorting zou staan voor Birthday Party (Verjaardagspartij). De rapper steunde eerder het presidentschap van Trump. Critici vragen zich af of West oprecht president wil worden of dat het gaat om een publiciteitsstunt.

Lees ook: Kanye West gaat toch niet for president met zijn Birthday Party

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kanye West in tranen bij eerste campagnebijeenkomst: ‘Heb bijna mijn dochter vermoord’
Sluiten