Metro
Metro Verkeer 20 jul 2020 / 09:52 uur

15 koeien wandelen op de snelweg bij Staphorst, ‘boetes voor negeren rood kruis’

Een beestenboel vannacht op de snelweg bij Staphorst: zo’n vijftien koeien waren uitgebroken en wandelden over de A28. Ze veroorzaakten een file en de politie had zijn handen vol aan de dieren die een nachtelijk uitstapje maakten.

Wijkagent Jean Louis Becker filmde het tafereel, en dat leverde mooie beelden op.

‘Achter de vangrail!’

„Dames u staat op de A28, dat lijkt mij niet handig”, zegt de wijkagent tegen de koeien in een video op Instagram. „Achter de vangrail! Achter de vangrail!”, roept hij. Maar de dieren lijken niet onder de indruk.

Stapvoets

Pas als de agent in zijn auto stapt, heeft hij meer succes. Ook vrachtwagenchauffeurs helpen een handje, door hun trucks scheef te zetten op de weg. Stapvoets nemen ze de afslag en verlaten ze de snelweg (dat de wijkagent filmde vanachter het stuur, vergeven we ‘m voor deze keer):

Op de bon

De uitbraak gebeurde vannacht tussen Zwolle en Staphorst, en volgens de politie hebben de koeien zeker 10 kilometer gelopen. De wijkagent heeft alle vijftien pinken een boete gegeven voor het negeren van een rood kruis.

Inmiddels zijn de dieren weer veilig terug bij hun baasje. Becker: „Gelukkig geen ongelukken veroorzaakt en alle beesten hadden zover wij dat konden zien geen letsel.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
15 koeien wandelen op de snelweg bij Staphorst, ‘boetes voor negeren rood kruis’
Sluiten