Metro
Metro Buitenland 4 jun 2020 / 19:57 uur

Gevonden lichaam tussen de rotsblokken is van 23-jarige surfer

Het lichaam dat donderdagochtend in de haven van Scheveningen is gevonden, is van de al weken vermiste 23-jarige surfer uit Delft.

Dat is na identificatie duidelijk geworden, meldt de politie. De familie van de man is inmiddels geïnformeerd.

Wekenlang werd met man en macht en honden, drones, politiehelikopter, duikteams, squads en een onderwatersonarrobot gezocht naar de 23-jarige Mathijs uit Delft. „Hij moet naar huis”, zei een woordvoerder van opsporingsorganisatie SAR eind mei. „Voor de ouders van Mathijs gaan we door.” Ondanks de uitgebreide zoekacties, werd het lichaam vandaag ‘per toeval’ gevonden.

Naar huis

Twee wandelaars zagen rond 10.40 uur een lichaam tussen de rotsblokken bij het Noordelijk Havenhoofd liggen. Zij waarschuwden direct de hulpdiensten. Het lichaam blijkt van Mathijs te zijn, hij kan eindelijk ‘naar huis’.

Surfdrama

Bij Scheveningen kwamen op 11 mei vijf surfers om het leven. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken die maandagavond aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft werden een dag later geborgen. Het stoffelijk overschot van de vijfde surfer dreef weg tijdens een bergingspoging.

Burgemeester

Defensie zette de eerste dagen van de zoektocht naar de vijfde surfer een duikteam en een onderwaterrobot met sonar in. Ook een politiehelikopter vloog bij de kust. De zoektocht leverde niets op. Burgemeester Johan Remkes bedankte enkele dagen na het surfdrama tijdens een raadsvergadering de hulpdiensten, die hun werk moesten doen onder moeilijke omstandigheden. „Op een plek die zij heel goed kenden, ging het toch mis”, zei Remkes over de vijf overleden surfers. „Ik spreek namens elke Hagenaar en elke Scheveninger dat wij intens meeleven met alle nabestaanden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevonden lichaam tussen de rotsblokken is van 23-jarige surfer
Sluiten