Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Surfdrama Scheveningen: nu vijf doden

Bij het surfdrama in Scheveningen zijn nu vijf doden op te betreuren. Nadat maandagavond twee omgekomen surfers uit de zee waren gehaald, vonden hulpdiensten dinsdagochtend nog drie slachtoffers.

Eén persoon was rond 10.00 uur nog vermist, maar die is ook nog uit het water gehaald.

Reddingsboten, helikopters en brandweer rukten maandagavond voor de kust bij Scheveningen uit, nadat een groep surfers in de problemen was gekomen. Toen de zoektocht laat in de avond was gestaakt, bleken in ieder geval twee water- en windliefhebbers hun tocht niet te hebben overleefd.

Surfdrama Scheveningen: nu vier doden
Hulpverleners in actie bij Scheveningen.

De slachtoffers maakten deel uit van een groep surfers die eerder op de avond in de problemen kwam bij het Noordelijk Havenhoofd. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk, maar het zou gaan om „een groepje fanatieke bodysurfers, die met handplankjes en vinnen door het water gaan", vertelde een buurtbewoner. „Ik hoor de sirenes en helikopters nu boven m’n huis, erg triest allemaal."

Reanimatie

Drie mensen werden door de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij uit het water gehaald. Twee van hen werden gereanimeerd, maar konden niet meer worden gered. De reddingsactie wordt bemoeilijkt door „harde wind, ruwe zee en een grote schuimlaag, waardoor er minder zicht is", liet de brandweer weten.

Hulpdiensten hervatten de zoektocht dinsdagochtend vroeg, waarbij dus nog drie levenloze lichamen in de zee werden gevonden. De zoektocht gaat verder. Boven het havenhoofd hing dinsdagochtend een helikopter in een ogenschijnlijke poging schuim van de branding weg te blazen.

Kijkers op de boulevard

Zeker drie boten van de reddingsmaatschappij voeren dicht onder de kust terwijl mannen van de KNRM door het schuim zoeken naar mogelijke slachtoffers.  Op het havenhoofd staan verscheidene brandweerwagens en ambulancepersoneel klaar. Op het strand en aan het einde van de boulevard slaan nieuwsgierigen de actie gade.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.