Metro
Metro Good vibes 4 jun 2020 / 20:32 uur

Geslaagde videoactie van premier die geslaagden feliciteert

Hoera! Het is vandaag ‘Nationale Slaagdag’ en dat is ook bij onze premier niet onopgemerkt gebleven.

Premier Mark Rutte verraste donderdagavond scholieren die zijn geslaagd voor hun eindexamen aan het begin van het online examenfeest End of Exams Party. In een videoboodschap feliciteerde hij alle geslaagden. Maar vooral ook bedankte hij de jongeren voor hun bijdrage „het vreselijke virus een beetje onder controle te krijgen”, waardoor „we er in Nederland zoveel beter voor staan.”

Rutte: ‘Mooie avond gewenst’

Het filmpje is eerder opgenomen, op een warmere dag dan vandaag. Rutte draagt een blauw T-shirt en staat in de tuin van het Catshuis, waar een fontein duidelijk hoorbaar doet waarvoor het ontworpen is. Hij oogt ontspannen en wenst iedereen een leuk virtueel feest. „Vooral ook hoop ik dat jullie, hoewel niet fysiek, toch een leuke avond hebben met elkaar, met veel muziek. Heel veel succes maar vooral nu – hoewel niet optimaal – toch een ontzettend mooie avond toegewenst.” Daarna wenst hij iedereen heel veel succes met de vervolgopleiding.

Lees hier over geslaagde Marijke en haar grote melkveehouderij-droom

Groot online eindexamenfeest

Het onlinemuziekfeest van Buma Music Academy wordt gepresenteerd door Fernando Halman. Een uur lang, tot 21.00 uur, zijn er speciale optredens van onder anderen Bizzey, Willie Wartaal, Josylvio en The Partysquad, in het kader van de Nationale Uitslagendag. Deze dag is uitgeroepen voor alle geslaagde leerlingen. In verband met de coronacrisis hebben scholieren geen eindexamen kunnen doen, maar is hun diploma gebaseerd op de resultaten van de schooltoetsen.

Aan het begin van het online feestje is premier Rutte te zien en te horen, evenals de fontein:

Ook examenfeesten zijn niet doorgegaan vanwege alle coronabeperkingen. Scholen bepalen zelf hoe ze de diploma-uitreikingen gaan organiseren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geslaagde videoactie van premier die geslaagden feliciteert
Sluiten