Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 25 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Duitsland meldt 630 nieuwe besmettingen, VS nadert piek april

Waar Nederland gisteren nieuwe versoepelingen rondom het coronavirus aankondigde, stijgt het aantal besmettingen in de Verenigde Staten nog steeds. Duitsland meldt donderdag 630 nieuwe besmettingen, dat zijn er meer dan de dag ervoor.

In de VS was het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus woensdag bijna net zo hoog als tijdens de piek in april. Dat meldt de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Het virus werd bij ruim 35.900 mensen vastgesteld.

Nieuw record volgens andere telling

Volgens omroep NBC News was woensdag zelfs de dag met het hoogste aantal nieuwe besmettingen. NBC meldt dat volgens hun telling bij 45.557 mensen het virus is vastgesteld. Dat zijn er ruim 9000 meer dan het vorige record, dat dus in april werd behaald.

Het aantal besmettingen in de VS staat op ongeveer 2,4 miljoen en het geregistreerde dodental is 121.932. Woensdag kwamen 756 mensen om.

Andere gebieden getroffen

In april werd vooral het oosten van de VS zwaar getroffen door het virus, nu gaat het meer om het midden en westen, zoals Texas en Californië.

Gezondheidsexpert zeggen dat veel van de nieuwe besmettingen een connectie kunnen hebben met bijeenkomsten op herdenkingsdag, dat eerder deze maand plaatsvond. In sommige van de getroffen staten worden nu weer strenge maatregelen zoals een lockdown ingevoerd.

Als mensen vanuit een van de getroffen staten naar oostelijke staten zoals New York of New Jersey reizen, moeten ze eerst twee weken in quarantaine.

630 nieuwe besmettingen in Duitsland

In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur 630 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt het Robert Kocht Institut donderdag. Het aantal besmettingen staat nu op 192.079. Het dodental is met 13 gestegen tot 8927.

Het aantal nieuwe besmettingen ligt hoger dan een dag eerder toen er 587 werden gemeld. De besmettingsgraad is echter fors gedaald tot 0,72, dat was gisteren nog 2,02. Duitsland streeft ernaar dit onder de 1 te houden, dat betekent dat een geïnfecteerd persoon gemiddeld minder dan één ander persoon aansteekt.

Zeker 176.800 mensen zijn hersteld nadat het virus bij ze was vastgesteld. Dat zijn er vijfhonderd meer dan een dag eerder.

Lees ook: Donald Trump staat er slecht voor in de peilingen: ‘Afstraffing’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.