Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 23 mei 2020 / 07:15 uur

97 doden door vliegtuigcrash Pakistan, twee overlevenden

Van de 99 inzittenden van een Pakistaans passagiersvliegtuig dat vrijdag neerstortte, zijn 97 mensen omgekomen. Twee passagiers hebben de vliegtuigcrash overleefd. Eerder werd gemeld dat iedereen om het leven was gekomen.

Dat hebben lokale gezondheidsfunctionarissen bekendgemaakt. De lichamen van alle omgekomen passagiers en bemanningsleden zijn inmiddels geborgen.

De Airbus A320 van Pakistan International Airlines (PIA) stortte neer op een straat tussen huizen in een woonwijk van de stad Karachi. Dit gebeurde nadat het toestel diverse keren had geprobeerd de landing in te zetten. Reddingswerkers zijn de hele nacht bezig geweest om slachtoffers tussen wrakstukken vandaan te halen.

Negentien slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd. In de universiteit van Karachi worden DNA-tests uitgevoerd om de overledenen te identificeren.

De man die de vliegtuigcrash overleefde

Een van de overlevenden, directeur van een bank, verkeert in stabiele toestand, zegt Murad Ali Shah. Ali Shah is de eerste minister van de zuidelijke provincie Sindh en ontmoette de man in een ziekenhuis. Uiteindelijk blijkt hij een van de twee mensen die de ramp heeft overleefd.

Vliegtuigcrash Pakistan
De lichamen van alle omgekomen passagiers en bemanningsleden zijn inmiddels geborgen. Foto: ANP.

Technische problemen oorzaak vliegtuigcrash Pakistan

Kort voor de crash had de piloot volgens de luchtvaartmaatschappij technische problemen aan de toren gemeld. Radioverslagen geven aan dat een van de motoren van het vliegtuig was uitgevallen. Ooggetuigen meldden aan lokale tv-stations dat ze het vliegtuig rond de luchthaven zagen cirkelen voordat het in de woonwijk neerstortte.

De vliegtuigramp komt op het moment dat Pakistanen zich voorbereiden op het einde van de ramadan en velen terugkeren naar hun familie om dat te vieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
97 doden door vliegtuigcrash Pakistan, twee overlevenden
Sluiten