Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 30 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

Gijzeling in café Ede ten einde: er was sprake van 4 gegijzelden

De gijzeling in een café in Ede is afgelopen, laat een woordvoerder van de burgemeester van Ede weten aan een verslaggever van persbureau ANP. Er was sprake van vier gegijzelden, aldus de woordvoerder. Even voor 12.30 uur werd een persoon opgepakt en geboeid afgevoerd.

Eerder vanmorgen zijn drie gegijzelden vrijgelaten. Later verliet een persoon met een bivakmuts het café met de handen omhoog. Kort daarvoor kwam een ander het café uit. De persoon met de bivakmuts werd geboeid door de politie.

Gijzeling in Ede

Bij de gijzeling was volgens de politie geen sprake van een terroristisch motief. Eerder werd al opgeroepen om weg te blijven uit het centrum. De gijzeling vond plaats in café Petticoat aan de Nieuw Stationsstraat.

Zo is op beelden te zien hoe een persoon geboeid werd afgevoerd door de politie. De gegijzelden leken volgens De Gelderlander in goede gezondheid te zijn. De situatie van de gijzeling was „ernstig”, aldus de woordvoerder van de politie eerder vandaag.

Afzettingen en inzet gespecialiseerde diensten

De politie plaatste meerdere afzettingen en was met verschillende gespecialiseerde diensten aanwezig in het centrum van de Gelderse gemeente.

Vroeg op de ochtend werden ruim 150 woningen ontruimd vanwege de gijzeling. De geëvacueerde omwoners worden opgevangen in het gemeentehuis aan de Bergstraat.

Nederlanders in schulden door aanmaningen op verkeersboetes, toeslagenouder: ‘Politie haalde me thuis op’

Op deze plekken en dagen slaagt een inbraakpoging het vaakst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties