Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 21 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is er aan de hand in Lochem, waar deel van brug instortte

In Lochem (Gelderland) is een deel van een brug in aanbouw ingestort. Tot zover bekend zijn er twee doden en twee gewonden gevallen. Dit is wat we tot nu toe weten over de situatie.

De Veiligheidsregio bericht over de slachtoffers. Het brugdek dat vanochtend werk getakeld, viel op minsten twee van de slachtoffers, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De Arbeidsinspectie gaat naar Lochem om daar onderzoek te doen naar het ongeval met de in aanbouw zijnde brug.

Onlangs deed zich in Rotterdam ook een drama voor: toen stortte een gebouw in na een explosie.

Deel van brug stort in in Lochem

Een verslaggever van de regionale krant de Stentor, Nieke Hoitink, was bij de bouwplaats toen het ongeluk gebeurde. „De boog hing de hele ochtend in de takels. Ineens klonk een enorme knal. De hele boog begon te slingeren. Toen viel de hele boel naar beneden. We zagen twee bouwvakkers naar beneden vallen”, zegt zij op de website van de krant. Het gaat om een nieuwe brug over het Twentekanaal. Hoitink zegt dat bouwvakkers bovenop een steiger aan het werk waren, toen er waarschijnlijk een kabel knapte en een brugdeel heen en weer slingerde. Het brugdeel zou de bouwvakkers geraakt hebben en zij zouden naar beneden zijn gevallen.

Woordvoerder Marijke Winkeler van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland zei op NPO Radio 1  dat nog niet duidelijk is hoe het kan dat het brugdeel naar beneden kwam. Volgens haar hebben veel mensen het ongeluk zien gebeuren en wordt gekeken naar wat voor hen nodig is. Over het aantal slachtoffers zegt Winkeler dat het er vooralsnog op lijkt dat dat er vier zijn, maar dat staat nog niet vast.

Op de website van aannemer BAM Infra Nederland is te lezen dat de brug in aanbouw bijna 140 meter lang, 25 meter hoog en 12,5 meter breed moet worden. Op 7 en 8 februari kwamen de eerste delen van de toekomstige Nettelhorsterbrug aan in Lochem. Volgens BAM zou twee weken later de rest aankomen, namelijk de bogen van de brug. De basis van de brug is van staal.

De gemeente Lochem laat weten nog niets over het ongeluk te kunnen zeggen.

Gordon kan het niet laten om Gerard Joling uitbrander te geven tijdens albumpresentatie

Eric Corton gaat de zorg in: ‘Moet veel toegankelijker worden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties