Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 11 jun 2023
Leestijd: 1 minuut

Bijna 11.000 adressen uren zonder stroom in Vlaardingen, crisisteam bijeen vanwege hitte

Bijna 11.000 adressen in Vlaardingen zaten vanmorgen urenlang zonder stroom vanwege een grote stroomstoring. Vanwege de hitte werd er door de hulpdiensten een crisisteam opgezet. Bijvoorbeeld verzorgingshuizen liepen het risico problemen te ervaren omdat de airco het niet deed, zo meldde de veiligheidsregio.

Vanochtend kwam er rook uit een hoogspanningsstation, waardoor eerst de brandweer ter plaatse moest komen, voordat de monteurs van netbeheerder Stedin de storing konden gaan onderzoeken. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was er geen sprake van brand, maar alleen rookontwikkeling. Waar dit door kwam is nog niet duidelijk.

Onderzoek bij hoogspanningsstation

Monteurs van Stedin hebben daarna onderzoek bij het hoogspanningsstation gedaan om te achterhalen wat precies het probleem is. De oorzaak werd gevonden, waardoor de adressen in delen weer van stroom voorzien konden worden. Inmiddels is de stroomstoring opgelost.

Zeker 10.980 adressen die onder de postcodes 3135 DA tot en met 3138 HD vallen, werden getroffen. De veiligheidsregio deed vanwege het warme weer een snelle inventarisatie van hoeveel ‘kwetsbare objecten’, zoals verzorgingshuizen, er zijn in het gebied in Vlaardingen. „Dit lijkt mee te vallen”, aldus de veiligheidsregio.

Temperatuur in Vlaardingen kan oplopen tot 29 graden

De temperatuur in Vlaardingen kan vandaag oplopen tot rond de 29 graden. De verschillende hulpdiensten, waaronder de brandweer en politie, zetten daarom een crisisteam op om te overleggen over de impact van de stroomstoring. Stedin adviseerde de getroffen huishoudens om ramen, deuren en eventueel de gordijnen dicht te houden om het in huis zo koel mogelijk te houden.

De brandweer moest meerdere mensen uit vastgelopen liften bevrijden en ook verkeerslichten deden het vanwege de stroomstoring niet. Verder zijn er bij de veiligheidsregio geen grote problemen bekend.

‘Unabomber’ Ted Kaczynski op 81-jarige leeftijd overleden in zijn cel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.