Erik Jonk
Erik Jonk Binnenland 3 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Zucht van verlichting: Melisa (11) gevonden, vader opgepakt

De vermiste Melisa (11) uit Soest is in goede gezondheid samen met haar vader aangetroffen in Bulgarije. Haar vader is aangehouden, meldt de politie. Veel Nederlanders waren gisteren met de vermissing, op sociale media, bezig. „Bijzonder knap werk van de internationale politiediensten.”

Melisa was sinds dinsdagmiddag vermist. De politie ging er al van uit dat ze mogelijk door haar vader was ontvoerd en met een auto op weg was naar Turkije. Haar vader heeft de Turkse nationaliteit. Haar moeder deed een hartstochtelijke oproep om naar haar dochter uit te zien, onder meer op Twitter en LinkedIn en velen deelden haar bericht. Zo riep Wilfred Genee in het programma Vandaag Inside op om naar het verdwenen meisje uit te kijken. De talkshow-presentator woont ook in Soest en kon niet lang na de uitzending het verlossende bericht delen.

Vluchtroutes vader Melisa in kaart gebracht

De politie laat weten dat internationaal naar de twee werd uitgekeken. Alle mogelijke vluchtroutes waren in kaart gebracht en grensposten waren over de vermissing geïnformeerd.

Gisteren werd het meisje met haar vader in een auto aangetroffen. Waar in Bulgarije is niet bekendgemaakt, maar vermoedelijk was de vader met haar op weg naar Turkije. Het meisje is bij hulpverleningsinstanties ondergebracht en ze zal zo snel als mogelijk naar Nederland terugkeren. Haar moeder is op de hoogte gesteld.

‘Trots op iedereen’

„Ontzettend trots op iedereen die sinds dinsdag 1 november werkelijk alles in het werk stelde om het vermiste meisje te vinden”, laat een woordvoerder van de politie weten. „Al die inspanningen, en dat waren er heel erg veel, leidden tot een succesvolle interventie. Trots op mijn politie!”

Vanwege de vermissing werd via Burgernet dinsdag aan het begin van de avond een bericht uitgestuurd. Daarin stond dat het meisje hockeykleding droeg en mogelijk ook een hockeystick bij zich had. Haar fiets met korf voorop, waarvan ook melding werd gemaakt in het bericht, werd later gevonden.

Jorica Verhoef, de moeder van Melisa, liet al snel weten dat het niet anders kon als dat de vader in het spel was. Volgens Verhoef lopen er al jaren rechtszaken tegen haar ex-partner, waarmee zij al tien jaar uit elkaar is. „Hij mag zijn dochter niet zien. Hij dreigde al die tijd om haar te ontvoeren.”

Je klem zuipen en dan in retraite, Elise Schaap doet het op Stromboli

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zucht van verlichting: Melisa (11) gevonden, vader opgepakt
Sluiten