Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Noodkreet moeder vermiste Melisa (11) uit Soest: ‘Ontvoerd door vader’

Moeder Jorica Verhoef trok bij de politie al vaak genoeg aan de bel over de ontvoeringsplannen van haar ex-partner. Sinds gisteren wordt haar 11-jarige dochter Melisa Demir uit Soest vermist. En Verhoef weet het zeker: Melisa is ontvoerd door haar vader en onderweg naar Turkije.

Gistermiddag ging er een bericht via het Burgernet naar buiten over de vermiste Melisa. Het meisje was op weg naar haar hockeytraining bij haar club MHC Soest en droeg op de dag van haar verdwijning hockeykleding en had een stick bij zich. Op de de afgesproken verzamelplek komt Melisa alleen nooit aan. Haar fiets werd op een steenworp afstand van haar huis gevonden, maar van het meisje ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Moeder Jorica doet noodkreet over vermiste 11-jarige dochter

Haar moeder Jorica doet vandaag een noodkreet in het AD en op LinkedIn over de situatie. Ze weet zeker dat haar dochter ontvoerd is door de vader. „Kinderen hebben gezien dat ze door haar vader in de auto is gezet.”

https://twitter.com/JoricaVerhoef/status/1587721969067331586

https://twitter.com/POL_Utrecht/status/1587791779297992706

Volgens Jorica lopen er al jaren rechtszaken tegen haar ex-partner, waarmee zij al tien jaar uit elkaar is. „Hij mag zijn dochter niet zien. Hij dreigde al die tijd om haar te ontvoeren.” Hoewel de moeder er, naar eigen zeggen, alles aan deed om hem tegen te houden, lukte het de vader blijkbaar toch om zijn dreigementen waar te maken.

‘Melisa is weg’

Er hing de vader een gebiedsverbod boven het hoofd, maar die kwam volgens de moeder te laat. „Hij heeft al toegeslagen en ze is weg.” Ook de politie gaat ervan uit dat de vader achter de vermissing zit. Een Amber-alert is nog niet verstuurd. Waarom niet? Volgens een politiewoordvoerder volgen er eerst nog andere stappen.

De moeder vermoedt dat haar dochter op weg is naar Turkije, het geboorteland van haar ex-partner. „Ze is mogelijk in een grijze vijfdeursauto gestapt. Mogelijk rijdt hij al in België, Duitsland of Bulgarije.” De politie laat verder weinig los. „In het belang van het onderzoek en ook zeker in het belang van het meisje’’, aldus een woordvoerder.

Kees van der Spek voelde harde reacties op ‘vakantieliefde’-verhaal al aankomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.