Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoektocht naar vermiste lichamen jongen (12) en man Terschelling gaat verder

De lichamen van de 12-jarige jongen en een volwassen man, die vermist raakten na het bootongeluk bij Terschelling, zijn nog niet gevonden. Meerdere boten zochten gisteren wederom en rukken ook vandaag weer uit. Van deze twee personen ontbreekt nog ieder spoor.

Vrijdagochtend botsten twee boten bij het waddeneiland Terschelling op elkaar. Het bootongeluk kostte uiteindelijk twee mensen het leven en vier personen raakten gewond. Inmiddels is bekend dat een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden omkwamen bij de aanvaring. Sinds vrijdag zijn nog steeds twee mensen vermist en hulpdiensten zoeken met man en macht om hen te vinden.

Zoektocht naar lichamen jongen (12) en man Terschelling

Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid liet gisteravond weten dat er nog geen verder nieuws is over de vermiste jongen en man. De politie gaat er vanuit dat zij niet meer in leven zijn. En verwacht dat hun lichamen ergens zullen aanspoelen.

Vanwege de stroming kunnen de vermiste personen ook buiten Terschelling gevonden worden. Hun lichamen zouden op zandbanken nabij de vaargeul waar de aanvaring plaatsvond kunnen opduiken.

De politie gebruikte zondag ook een helikopter bij de zoektocht. Die laag over de zandbanken en het water kan vliegen om ook daar te zoeken, vertelde een woordvoerder. Ook reddingsmaatschappij KNRM, de Kustwacht en vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) zochten mee.

Bootongeluk schudt Terschelling op

Afgelopen vrijdag werd Terschelling opgeschud door een aanvaring tussen snelboot Tiger en watertaxi Stormloper. Nadat de eerste slachtoffers bekend waren, sprak de burgemeester van het eiland in een persconferentie aan het eind van de dag uit dat de kans op redden van de vermiste lichamen niet meer reëel was. De burgemeester noemde het een vreselijke dag voor de slachtoffers, nabestaanden en ook Terschellingers.

De kapiteins van de twee schepen en de stuurman van de snelboot zijn vrijdag na verhoor vrijgelaten door de politie. Niemand heeft vastgezeten, aldus de politie. De drie zijn nog wel verdachten in het onderzoek naar het ongeluk. De burgemeester vertelde eerder in de persconferentie dat zij niet verwachtte dat het onderzoek in een paar dagen zou zijn afgerond.

Pieter Omtzigt in WNL Op Zondag: ‘Kabinet heeft geen langetermijnvisie en springt van ijsschots naar ijsschots’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zoektocht naar vermiste lichamen jongen (12) en man Terschelling gaat verder
Sluiten