Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Binnenland 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Albert Heijn bezorgt vandaag geen boodschappen en dat roept begrip én onbegrip op

Had je vandaag gerekend op een bestelling verse boodschappen van de Albert Heijn? Helaas, dat gaat niet gebeuren. De keten vindt het niet verantwoordelijk om bezorgers op pad te sturen met de hittegolf en annuleert daarom vandaag alle bestellingen.

Per e-mail zijn de klanten op de hoogte gesteld. „We vinden het niet verantwoord om onze bezorgers met deze weersomstandigheden te laten werken. We hopen op je begrip”, leest het bericht. De klanten moeten zelf een nieuw bezorgmoment inplannen voor hun boodschappen. En van dus even door de warmte zelf naar de supermarkt lopen of fietsen.

Onbegrip voor de geannuleerde boodschappen

Het nieuws roept gemixte reacties op bij de klanten. Op Twitter geven sommige mensen Albert Heijn een pluim voor deze beslissing. Anderen noemen het ‘onzin’ en ‘lulkoek’. Zo twittert iemand: „Ik heb met AH een verbintenis aangegaan dat zij elke week mijn boodschappen bezorgen.”

Ook Antina vindt de keuze onzin: „Werken er mietjes bij Albert Heijn? Jemig wat een aanstellerij.”

En meer denken er zo over.

Een deel snapt de keuze wel

Toch is er ook een deel die de keuze wel snapt en het zelfs toejuicht, want het zijn immers ‘extreme temperaturen’. Zo Twittert Ramon: „Prima besluit van Albert Heijn!”

Sifra sluit zich aan bij Ramon: „Voor iedereen die zeikt over de beslissing van Albert Heijn dan ga je toch lekker zelf in 38 graden bij iedereen boodschappen bezorgen?”

Jasper verbaast zich vooral over de mensen die de keuze niet snappen. „Woedend reageren dat de Albert Heijn een dag niet bezorgt en dat je te beroerd bent om zélf naar de winkel te gaan omdat het ‘te warm is’.”

Simone sluit zich daarbij aan.

Op Twitter zijn beide kanten gefrustreerd. De één is geïrriteerd omdat Albert Heijn geen boodschappen komt bezorgen, de ander omdat klanten het besluit van de supermarkt niet snappen… Gezellige hè, die hittegolf?

Boodschappendiensten vol? Bestel online bij deze locals

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Albert Heijn bezorgt vandaag geen boodschappen en dat roept begrip én onbegrip op
Sluiten