Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 23 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Tim Hofman bleef bewust stil na BOOS-uitzending over The Voice

Tim Hofman heeft zich de afgelopen maanden bewust niet uitgelaten over de veelbesproken aflevering van zijn onlineserie BOOS waardoor de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht kwamen. Dat vertelt hij in een aflevering van het programma College Tour, die morgenavond wordt uitgezonden.

In de bewuste BOOS-aflevering die in januari op YouTube verscheen, worden oud-coaches Ali B en Marco Borsato, een regisseur en oud-bandleider Jeroen Rietbergen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De aflevering werd miljoenen keren bekeken en Hofman werd vaak gevraagd om in talkshows en interviews te reageren, maar hij bleef stil.

Hofman wilde ruimte scheppen

Dat Hofman zijn mond hield had meerdere redenen, legt hij uit in College Tour. „De voornaamste reden is om ruimte te scheppen. Elke keer als ik in beeld ben of elke keer als ik iets zeg of me ergens laat zien dan is dat in zo’n situatie óf nieuws, óf het neemt ruimte in.”

De presentator en het team achter de BNNVARA-serie wilden juist de ruimte geven aan de mensen om wie het gaat. „Dus voornamelijk vrouwen of experts, de ruimte bieden om hun verhalen aan de wereld te tonen. Ik kan dan aan een talkshowtafel gaan zitten en dan zegt iemand: ‘Wauw, goed gedaan’. Ja, wat ga ik daar dan zitten doen? Nu na een paar maanden dachten we wel: het is ook wel goed om daar wat over te zeggen.”

Ook redactie van BOOS had het zwaar

De ­BOOS-aflevering heeft maanden gekost om te maken en de verhalen waren ook voor het team zwaar. „Wij werken op een redactie met voornamelijk vrouwen, die hebben zich natuurlijk tien maanden ondergedompeld in seksueel grensoverschrijdend gedrag”, aldus Hofman. „Dat is niet fijn, je raakt trauma aan. Maar dat hebben ze flawless gedaan.”

De redactie heeft naar aanleiding van de aflevering duizenden e-mails gehad. Een goed deel daarvan is volgens Hofman van mensen die ook grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt. De presentator sluit dan ook niet uit dat het thema in de toekomst nogmaals behandeld wordt in BOOS.

Voice-producent ITV reageert nog niet na beschuldigingen advocaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tim Hofman bleef bewust stil na BOOS-uitzending over The Voice
Sluiten